који микроконтролер за коришћење?

M

mohitgadhok

Guest
Здраво, ја сам изградња оптичке аудио линк и ја захтевају микроконтролера за контролу / Д и Д / А Ја сам тренутно покушава Атмал АТ89с52 микроконтролер али је далеко да успори. имам само могућност да се програм микроконтролера повезан са Кајл програмирање софтвера. Који микроконтролер ће ми дати најбржи брзину обраде, као што сам захтевају излаз стопу у распону од 200кХз до 4МХз. много хвала, Мохит Гадхок

АТмега 128 је добар микроконтролер Покушајте са овим. То има интерни АДЦ-ДАЦ и периферни. Поздрав Цханцхал

Здраво мохитгадхок, можете користи АВР (8-бит) који могу радити упто 20МХз на 20МИПС пропусну моћ. Постоји ПИЦ16 који може да ради упто 20МХз на 5МИПС проток (нових упто 32МХз на 8МИПС) или ПИЦ18 - 40МХз у 10МИПС. Мислим да је цена фактор, АВР има мало ивице. Пошто већ користите Атмел, то може бити мудар избор да остане са Атмел, иако 8051 и АВР су различити. Морате да одлучите број И / О пинови су вам потребне. АВР полази од 8 пинова (нпр. АТтини АТтини 45) упто 100 пина (АТмега). Изаберите једну год у зависности од броја И / О игле, програмске меморије, РАМ-а, ЕЕПРОМ-, итд Одаберите језик за програмирање и компајлер. За Ц, постоји компајлера микроЦ ПРО фор АВР ВинАВР, ЦодеВисион. За БАСИЦ постоји микроБасиц и Басцом. Предлажем да користите микроЦ или микроБасиц. Пробао сам и ПИЦ и АВР (оба са микроБасиц и микроЦ), мада волим АВР боље. Избор је ваш ипак. Надам се да ово помаже. Тахмид.

ХИ Да би рад са Кеил 8-битни компајлер и 8-битни микроконтролер најбоље соулатион је да се користи СИЛАБС 8051 МЦУ они могу да раде тако брзо као 100 МИПС и имају А2Д и Д2А Ту је такође и брошура у СИЛАБС сајта који вам покажем како се користи 8051Фккк за рад са аудио сиганл Све најбоље Боби [и] [цолор = ред] [б] микроконтролер специјалиста [/ б] [/ цолор] [/ и]

тхнкс за идеје, ја сам у потрази на АВР-чипова и можда бити у стању да их користе. Да ли постоје било који тип 8051 са истим ПИН-распоред као АТ89с52 са могућношћу да обезбеди исте брзине процссинг од АВР као и ја ограничен да би могли да програмирате 8051 чипове користећи ЛЕАПЕР-48 - програмер. много хвала, Мохит Гадхок

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back