ласерски мерач удаљености мерење

P

piyush_bhatt

Guest
Поздрав пријатељи, желим да се изгради ласерски даљиномер са следећим захтевима. ако неко је радио на томе да ми помогнете напоље. 1 треба измерити Упто 100м 2 мора да ради 3 дана у континуитету. 3 са цм тачност. Хвала вам унапред.

Да ли сте вештине за дизајн такав спој? Ако радите ван време које је потребно светлости да путује један центиметар то ће вам дати идеју врсте кола потребно. То није почетнике задатак. Морате бити у стању да дизајнирају оптика и рад са веома малим оптичким овлашћења. Потребно је да одредите минимално растојање као. Кеитх

Кит доноси валидну поенту, да не помињемо буџета обавезна! Дођи да мислим о томе, неко је већ пројектован и изграђен сличан систем помоћу микроталаса, је зову Диференцијални ГПС. Имаш ли резервних атомских часовника леже око [цолор = "сребро"] [сизе = 1 ]---------- Пост додат у 08:58 ---------- Претходни пост је био у 08:46 ----------[/ сизе] [/ цолор] Можда ћете желети да размишљају о коришћењу Ултрасоницс. Мада, максимална удаљености од 100м са 1цм резолуција бити изазов.

Један закачити ултразвуком је широк угао. Са ласерима можете да циљате стабло на неколико стотина метара, али са ултразвуком ћете највероватније само мера најближи објекат. Кеитх

Тачно. Имао сам сумње у успех коришћења Ултрасоницс, то је био само у пролазу мисао. Услове предвиђене су веома изазовна користећи било који метод.

У праву сте - то је изазов. Ноптел су вероватно један од лидера у области [УРЛ = хттп://ввв.ноптел.фи/енг/нмс/индек.пхп] Ноптел ОИ - Мерни системи - Генерална [/ УРЛ] Кит

Занимљиво! Да ли сте приметили како су израчунате покрета? [КУОТЕ] Када пријемник креће због кретања на део који је повезан у односу на референтне линије ласера, положај ласерског снопа на оптичком мета промене одговарајуће. Електронике унутар пријемника мера Центроид позиције ласерског снопа на оптичком циљне континуирано снабдевање и податке о свом Кс и И координате континуирано ПЦ рачунар, на пример. [/ Куоте] Изгледа да меримо раздаљину са релативно стационарни објекат ће чак бити више изазов.

Удаљеност је само мери време лета (иако они добијају мм тачности!). Можете пронаћи доста информација о њиховим кола из научних радова и теза на Олоу универзитету. Кеитх

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back