микроконтролер - ВБ6

E

ECG eng.

Guest
хеј ... иам покушава да се повеже 16ф690 микроконтролером преко УМ232Р (УАРТ на УСБ) конвертор у ВБ6, изгледа да се подаци шаљу од микроконтролера, али они нису примили у ВБ6, а ја не могу да их виде на форми, такође нисам у стању послати на микроконтролер .... ХВ нема појма шта је проблем ... ??!!! Напомена: брзину преноса је исти у оба поздрав,

Можете испробати исту ствар коришћењем хипер терминал и проверите да ли ваш линк комуникација се ради исправно ако се ради добро проверите ваш код ВБ6

хелоо фрнд ја дд покушао да и ништа се није променило ..? И цант види виртуелни ЦОМ порт после инсталације драјвера у Девице Манагер ??!?!!

прво проверите да ли су подаци успешно послат на ПЦ са микро контролер. У могу користити ХиперТерминал на располагању у почетку ---> Програм -> прибор -> комуникације -> ХиперТерминал у ВинКСП. Први сет параметара као лука - ЦОМ1 или ЦОМ2 по Ур рачунар, брзина преноса (исто као пошиљалац) ---> паритета нико, стоп бит 1, контрола протока -> нема. Након повезивања серијски порт на ПЦ Цом 1/цом2, ресетовање Ур контролер и посматрати да ли су подаци долазе или не. Ако нема карактер су ту онда постоји проблем у Ур микроконтролер програма / хардвер.

Гооод вести фрнд програму радио ... ;) Али још увек неке невоље подаци не спречава да долазе (примање), микроконтролер преносе у петљи и никад не престају сам УН-енабелд трансмитион али ништа се није променило. !? УТ још може да се трудим?

Здраво, Ако микроконтролер наставља преношење онда нешто није у реду у микроконтролер кода. Требало би да проверите да ли.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back