могу да интерфејса ГПС, ГСМ и меморијски чип на један ПИЦ-а?

G

Gokul_India

Guest
Су планирани сам да наметне ограничења брзине у зонама потребне .. РФ метод да се ово уради је већ на располагању .. Али, желим да то раде тако што се покушава са ГПС .. ГПС позиције зона ограничење брзине, као и потребна ограничења брзине треба да буду сачуване у меморијски чип (као база података) .. ГПС положај ради возила се стално прати и у поређењу са већ доступну базу података .. ГСМ је користити за било коју упдатингс у подацима ограничење брзине ... Дакле, морам да интерфејса ГПС, ГСМ и меморијски чип на микроконтролеру (16ф877а) .. Да ли је могуће? како се то ради? шта све комуникације би требало да користим за ове интерфејс модула и шта све пинове треба користити ...

Да ли је то практично ... Ја разумем из ваше изјаве да све аутомобил има ГПС-а или како се овај концепт користи у вашем пројекту ... ја донт добити слику како можете да користите ГСМ и ГПС за своју сврху ..........

ГСМ и ГПС оба користе УАРТ. Дакле, потреба ПИЦ-а са 2 УАРТ. ПИЦ16Ф877А имају један УАРТ. Такође је могуће да УАРТ софтвер, али је такође тешко. Покушао сам. Лак начин, пронађете друге ПИЦ-а са 2 УАРТ.

Гокул, ако говоримо о ГПС пријем и слање порука преко ГСМ, сигурно можете да урадите са једним УАРТ. Ако је примање и слање порука са ГСМ и примање сигнала преко ГПС-а. још увек можете да урадите са мање измене у хардверу, с обзиром на чињеницу да можете да прочитате ГСМ или ГПС-а и било ком тренутку не оба. Ако вам је потребна како и скоро у исто време. Предлажем да имате мало опција прасак користе неки други ИО пина. Што се тиче меморије иде, можете користити интерни блиц или ЕЕПРОМ-а. Кроз свој захтев сам претпостављам да је више инжењерски пројекат и самим тим меморије Предложио сам би требало да буде довољно. Ако још увек је потребно више додати И2Ц ЕЕПРОМ-а. Све најбоље. Поздрав Сацхин

Хи Можда нико није покушао мало лупање метода, и углавном говоре на основу онога што су прочитали у књигама ... Његова веома тешко да се БаудРате од 4800, а пре ... Углавном мало лупање је имплементиран за брзину преноса мање од 600бпс .............

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back