може да чита Верилог бинарних (као обј.) датотеке

Сам покушао, изгледало је да не може!

употреба ПЛИ, може прочитати бинарни фајл.

[Куоте = патрицкли] користе ПЛИ, може прочитати бинарни фајл [/ куоте]. Шта ПЛИ ја треба да користим? молим

[УРЛ] хттп://ввв.цхрис.спеар.нет/пли/дефаулт.хтм [/ урл]

Здраво, Верилог може да отвори бинарне фајлове. Како се користи податке у бинарне датотеке? Ако желите да добијете податке за меморију, можете користити $ мемреадб (). Ако само желите да отворите бинарни фајл, можете користити $ отварају ().

Морамо да користимо $ реадмемб () за читање фајлова у бинарном облику. $ Реадмемх () за читање хек фајлове. Користио сам га много-времена, да се одјављујете једном. Надам се да не треба ПЛИ или било шта поменути ....,..., поздрав, Редди

[Куоте = Редди] Морамо да користимо $ реадмемб () за читање фајлова у бинарном облику. $ Реадмемх () за читање хек фајлове. Користио сам га много-времена, да се одјављујете једном. Надам се да не треба ПЛИ или било шта поменути ....,..., поздрав, Редди [/ куоте] Здраво Редди: Ја могу да користе овај ПЛИ за коришћење хекса података или бин података из обичних фајл, али кад год је то читање обј фајл код , моделсим показује *********************************************** * упозорење (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра 'Ц' података у линији 1 "./ац97.обј" # ** Упозорење: (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра ': Д: / пројекат / Тест1/реад_обј/топ.в (8) шта није у реду? Молим

[Куоте = Рогер] ********************************************* *** упозорење (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра 'Ц' података у линији 1 "./ац97.обј" # ** Упозорење: (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра ': Д: / пројецт/Тест1/реад_обј/топ.в (8) шта није у реду? [/ Куоте] плс проверите датотеку обј, не постоји иллеагал писмо у ОБЈ фајл (не 0 или 1) срећно!

(1) бинарни фајл (обј.) & Реадмемб су два различита концепта. бинарни фајл (обј.) односи се на чување формат датотеке у машини. извор реадмемб се односи на фајлове који садржај само укључите АССИЦ карактера 0 и 1. Складиштење формат сам фајл није бинарни. Садржај датотеке шта људи могу да виде су као бинарни жице. (2) верилог1364-2001 може да чита бинарну датотеку, користећи $ фопен. Али симулатора потребу могућност да подрже функцију в2к. (3) други начин је да се користи ПЛИ

користи фид = $ фопен ("???"," р "); $ фреад (температура, фид,"% Х "); температура дефинисана као регистар

Ако користите опцију као што је "В", сваки пут када отворите датотеку ће аутоматски јасно оригинални садржај фајла. Дакле, користите "+" уместо. Верилог 1634-2001 стандардне он илуструје јасно. :)

Ја користи $ реадмемб (), али не могу прочитати у меморију када сам пре симулација на Моделсим 5,6, зашто? Ставили сам тест клупи и *. Вец на исти пут! Понекад може да прочита у меморију, су софтверски Моделсим имао неки проблем?

[Куоте = кјлси] ако користите опцију као што је "В", сваки пут када отворите датотеку ће аутоматски јасно оригинални садржај фајла. Дакле, користите "+" уместо. Верилог 1634-2001 стандардне он илуструје јасно. :) [/ Куоте] Чак и нисам користио параметар "В", и даље јасно садржај обј фајл, моје окружење МоделСим5.8б БЈР

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back