Здраво, Верилог може да отвори бинарне фајлове. Како се користи податке у бинарне датотеке? Ако желите да добијете податке за меморију, можете користити $ мемреадб (). Ако само желите да отворите бинарни фајл, можете користити $ отварају ().
Морамо да користимо $ реадмемб () за читање фајлова у бинарном облику. $ Реадмемх () за читање хек фајлове. Користио сам га много-времена, да се одјављујете једном. Надам се да не треба ПЛИ или било шта поменути ....,..., поздрав, Редди
[Куоте = Редди] Морамо да користимо $ реадмемб () за читање фајлова у бинарном облику. $ Реадмемх () за читање хек фајлове. Користио сам га много-времена, да се одјављујете једном. Надам се да не треба ПЛИ или било шта поменути ....,..., поздрав, Редди [/ куоте] Здраво Редди: Ја могу да користе овај ПЛИ за коришћење хекса података или бин података из обичних фајл, али кад год је то читање обј фајл код , моделсим показује *********************************************** * упозорење (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра 'Ц' података у линији 1 "./ац97.обј" # ** Упозорење: (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра ': Д: / пројекат / Тест1/реад_обј/топ.в (8) шта није у реду? Молим
[Куоте = Рогер] ********************************************* *** упозорење (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра 'Ц' података у линији 1 "./ац97.обј" # ** Упозорење: (всим-ПЛИ-3409) Незаконито бинарна цифра ': Д: / пројецт/Тест1/реад_обј/топ.в (8) шта није у реду? [/ Куоте] плс проверите датотеку обј, не постоји иллеагал писмо у ОБЈ фајл (не 0 или 1) срећно!
(1) бинарни фајл (обј.) & Реадмемб су два различита концепта. бинарни фајл (обј.) односи се на чување формат датотеке у машини. извор реадмемб се односи на фајлове који садржај само укључите АССИЦ карактера 0 и 1. Складиштење формат сам фајл није бинарни. Садржај датотеке шта људи могу да виде су као бинарни жице. (2) верилог1364-2001 може да чита бинарну датотеку, користећи $ фопен. Али симулатора потребу могућност да подрже функцију в2к. (3) други начин је да се користи ПЛИ
Ако користите опцију као што је "В", сваки пут када отворите датотеку ће аутоматски јасно оригинални садржај фајла. Дакле, користите "+" уместо. Верилог 1634-2001 стандардне он илуструје јасно.
Ја користи $ реадмемб (), али не могу прочитати у меморију када сам пре симулација на Моделсим 5,6, зашто? Ставили сам тест клупи и *. Вец на исти пут! Понекад може да прочита у меморију, су софтверски Моделсим имао неки проблем?
[Куоте = кјлси] ако користите опцију као што је "В", сваки пут када отворите датотеку ће аутоматски јасно оригинални садржај фајла. Дакле, користите "+" уместо. Верилог 1634-2001 стандардне он илуструје јасно. [/ Куоте] Чак и нисам користио параметар "В", и даље јасно садржај обј фајл, моје окружење МоделСим5.8б БЈР
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.