нема ФФТ функција у Матлаб има корист?

Y

yamid

Guest
Здраво свима, написао сам овај код: Н = 10000;% број Битова података = рандн (1, н)> = 0;% генеришу униформно расподељени насумичне податке фс = 20 * 10.7е +6;% Фреквенција узорковања Рб = Фс * (1/10), ТБ = 1/Рб; Фц = 10.7е +6; снрдб = 10;% Еб/Н0 опсег у дБ за симулацију тиме_бпск = 0: (1/Фс): ТБ * (дужина (подаци) ) - (1/Фс); носилац = цос (2 * ПИ * ФЦ * тиме_бпск); фигура; завера (АБС (ФФТ (превозник))); може ли ми неко објаснити зашто хармонизација амплитуда је толико висок? (5 * 10 ^ 4!) (Знам да по теорији хармонизација амплитуда треба да буде 1/2 ако уметнете сигнал са унот амплитуде.)

Здраво иамид, Не, нема користи - то је само МАТЛАБ-а имплементација ФФТ не ренормалисе резултат по 1 / Н и неки други приступи уради. Ваш код ради добро ако било:) користите ИФФТ функцију уместо (то ради ренормалисе ... али имајте на уму да ће ваше фазе фреквентних компоненти све знакове преокренути), или б) промените на последњу линију: Слика; парцеле (АБС (ФФТ (превозник) / дужина (превозник))) Поздрав :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back