нетачне С11 резултатима микрострип далековод у ХФСС

J

jananic

Guest
Здраво Имам једноставан 21мм дугачак микрострип линије у ХФСС (Пећ), чији је ширина, В = 0.168 ммм. Трабуњати извући сам ово конструкција изнад уземљење (ПИК), где диелектричне дебљине између микрострип и маса је 0.1мм. Када упоредим С11 резултате ХФСС са огласима онда ОГЛАСИ резултати су око -40 дБ, док ХФСС резултата за ову структуру су -25 дБ. Користио сам вавепортс на крајевима микрострип са предложеним димензија 10 * В и 8 * висина диелектрик. Чак и након што да повећам тачност порт за око 0.01% и резултата још увек Донт меч. Ја обрачунава микрострип димензије користећи линецалц од огласа. Ја реаллт захвални неке помоћ на ово јер сам покушао све што знам и још увек не могу да С11 резултате поклапа .. хвала много

Здраво Имао сам исти проблем. Али, колико се сећам, изаберите "Ренормализе свим режимима рада" у дефиницији лукама. Можда радите то вам неће дати исте резултате, али мислим да би требало да урадите. Пошто је у ОГЛАСИ луке импеданса је 50 ома. Хамид

Имао сам исти проблем и ја сам покушао све што знам да га поправи, али ништа ... Да ли огласи имају боље перформансе од ХФСС?

Заправо сам једном веровао да сам учинио све што сам знао да реши проблем. То време сам веровао да ОГЛАСИ била боља од ХФСС. Али на крају сам фиксни проблема. Резултате не треба да буде исти, али ако разлике између ОГЛАСИ резултата и ХФСС резултати су превише, постоји проблем са моделом или у рекламама или у ХФСС. Већину времена проблем је у ХФФС модела. У мом случају проблем је био: далековод је био веома близак оквир за ваздух у ХФСС.

Чуо сам да лука импеданса мерење није поуздано у ХФСС осим вас преузме бригу о сваком појединачно ситуације из вашег искуства и вештине. који се примењује само у случају да скоро знате резултат. Имам исти проблем за проналажење луке импеданса микрострип балун.

Мислим да је импеданса вавепорт није једнака до 50 ома и није константан целом фреквентном опсегу од симулације. Дакле, ренормализинг вавепорт импедансу од 50 ома ће вам дати боље резултате у ХФСС. И повећање фреквенције решење.

св1437: то је тачно АН56: Не, то није случај. Ви само треба да студија неке туторијале порта посебно за мицростип линију. Један користан тест је мерење импедансе лука и улазну импедансу (додавањем неке једначине за калкулатор ХФСС), сада ако и једни и други су као 50 ома, ви сте урадили [цолор = "Силвер"] [СИЗЕ = 1]. - Пост додат у 09:47 ---------- Претходни пост је био на 09:46 ----------[/ сизе] [/ цолор] За -------- улазну импедансу случају, луке не треба ренормализед.

Хи ...... Да ли имате ХФСС Туториали ..... Захваљујући вама .....

[КУОТЕ = гопигопинатх10; 982193] Хи ...... Да ли имате ХФСС Туториали ..... .....[/ КУОТЕ] Ово је за верзију 10, али још увек корисно

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back