оно што је предност Хигх Гаин у опамп?

R

rom0011

Guest
Поздрав свима: Ја знам само већи добитак добије мањи офсет напона у улаз у опамп, али ја донт знати шта други предност ако правимо више добијају на опамп. Зашто желимо да велики добитак ДЦ у опамп? Да ли неко зна о овоме?

То је све о контроли теорији, ако имате веома велики (бесконачно) добити, и применити петљу повратне информације, можете да креирате врло прецизно понашање кола (једноставни добитак, филтрирање, сумира појачала ...) са једноставним, јефтиним, прецизним и стабилан компоненти (отпорници и кондензатори)

Истина, и овај Вил за последицу имати врло врло корисно виртуелни кратког споја тецхиникуе за анализу: коначни излаз / веома висока добит ---> веома мали улазни напон разлика ---> виртуелни кратког споја!

Хигх Гаин обично значи висок отвореног кола пропусног опсега. Од опамп кола склони нестабилним око учесталост њиховог отвореног петље пропусни опсег, који желите да ово буде на високом нивоу. На пример, рецимо да радите аудио појачало, 20 Хз до 20КХз. Ви бирате оп појачало са Отварање петље производ добијају пропусни опсег од 1 МХз. Ви подесите укупан кола имати добит од 100. Онда откријете да сте понестаје Отварање петље добити у време дођете до 10 кХз. Ви оп амп дела ванки, а можда чак и осцилира пре него што дођете до 20 кХз.

Шта значи "нестала колектор-супстрат диода се враћа у нормално стање пристрасности", када сам покренути симулацију са спектра?

Само две примедбе за разјашњење и да би се избегли неспоразуми:. 1) Цитат БИФ44: [и] Хигх Гаин обично значи висок отвореног кола пропусног опсега. Од опамп кола склони нестабилним око учесталост њиховог отвореног петље пропусни опсег, који желите да ово буде висок [/ и] Ово звучи мало погрешан.. Већина опампс су отвореног кола добитак од 100 дБ и (отвореног кола) пропусног опсега од само 50 ... 200 Хз. Супротно је истина: Опампс са нижим добитак (60 ... 80 дБ), обично имају више отвореног кола пропусне моћи од великих добије јединица. Поред тога: Многи, многи опампс су универзални-компензована и не "склони нестабилним". Више од тога: Ако опамп има тенденцију да осцилује, неће осцилирају "око учесталост њиховог отвореног кола пропусног опсега", али уместо тога на много виши фреквенција (цросс-овер учесталост петља добитак од нула дБ). 2) Цитат БИФ44:. [И Ви ].... оп амп дела ванки, а можда чак и осцилира пре него што дођете до 20 кХз [/ и] Ово звучи као да опамп бити стабилна (у наведеном примеру) за рад. фреквенције испод одређене границе (на пример: 20 кХз). То није случај! Ако опамп са повратном је нестабилна, није битно да ли је намењен за употребу на 1 кХз или 100 кХз. Она је нестабилна и не могу се користити као појачавач уопште. _____________ Захваљујући ЛВВ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back