питања о моменту метода

P

pudding

Guest
Здраво момци, ја је потребна помоћ у вези са моменат методе. На последњи корак, већ сам добио маттрик за хомогену једначину групе. И постављањем детерминанта да буде нула, ја могу добити унковнс, као што је фаза константна. Моја питања је, за високог реда једначине (број основу функција је велики), добијам много нула. Не знам како да изаберете. Да ли је то нормално или укључујући грешку? И успут, ја сам заплет детерминанта по непознаница, али вредност иде веома висока (10 ^ 300) на половима, које га чине веома тешко да покупи нуле. Да ли неко зна како то да урадим или било добрих књига о томе? Хвала пудинг

Сам схватио да ви покушавате да решите проблем помоћу својствених вредности мама. Али ја не разумем шта подразумевате под нула? Мислите нуле у матрици импеданса или нуле у сопствене вредности? Такође, као што се сећам, за маму, повећање броја непознатих изнад одређене границе не нужно побољшати прецизност још више чак чини ваш матрица импеданса лоше условљен (који би оправдао зашто добијате погрешне резултате). Да сам на твом месту, ја бих почети са малим бројем непознатих и повећати га постепено све до промена у првих неколико сопствених вредности довољно мали. БР Адел

Здраво адел_48, Хвала на одговору. Од нуле мислим нуле за детерминанта хомогене једначине. Моји непознаница су укључени у коефицијенти хомогене једначине групе. Постављањем детерминанта да буде нула, ја могу добити унковнс, у мом случају, фаза константна. Га је тешко директно решавање једначина је детерминанта. Тако сам заплет одредница у смислу фази константна. Од заплет, могу одредити константе фазе (оне тачке које чине одредницу нула). Али мислим да има више нула (који чине детерминанта једнака нули) него што сам очекивао. А из књиге, "Поље рачунање од тренутка методама", да нађем оне екстра нуле су тзв небитне корене. Они су корени нису решење за проблем, али због основа функција. Да ли имате идеју како одредити да ли је спољашњи корене или стварне корене? Било која карактеристика за страни корена? Желим да се отараси тих екстерних корена од стране рачунара. Хвала Вам на саветима. И срећно! пудинг

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back