питање у вези са условним стабилности?

W

wanily1983

Guest
Здраво, момци ја сам збуњен у вези питања које условно стабилан систем стабилан беацаусе Боде заплет покаже заостајање фазе је мање од 180, када је величина 0дБ. али на фреквенцији пре ФЦ, њена фаза заостатка, може достићи 180, онда на овој фреквенцији, може систем осцилате? што се тиче ванили

ванили1983, бр систем дизајниран је стабилан. Међутим, ако је затворене петље добитак се мења тако да фазна на 0 дБ тачка је 180 степени, онда нови систем ће бити нестабилан и осцилују. Поздрав, Крал

Један друго питање, ја имам 3 фазе појачало и петља добитак фази ДЦ је 180. Систем је осцилаторних. Шта изазива систем да почне на 180? Хвала

ццв27, Без виде Ваше кола, Моја претпоставка је да 180 степени фазни померај је због нето инверзија сигнала, а не фазу смене. На пример, ако повежете 3 инвертујући фазе каскадно, излаз ће бити за 180 степени ван фазе са улазом на 0 Хз (ДЦ). Поздрав, Крал

Здраво, Крал можете објаснити зашто на фреквенцији којој фази кашњења до 180 степени, опамп не би осцилују. мислим на тој фреквенцији, излазни напон постане већи и већи док опамп уклоните линеарно региону. онда је добитак ће се смањити на 1 и то ће осцилују.

ванили1983, То је чиста спекулација, заснован на претпоставци да постоји нето инверзија у ДЦ (0 Хз). Ако је то случај, онда на фреквенцији где фаза помак = 180 степени, тотоал фазни померај (укључујући инверзија) између улаза и излаза би био 0 степени, а кола ће бити стабилан. Поздрав, Крал

[Куоте = Крал] између улаза и излаза би био 0 степени, а кола ће бити стабилан. Краљево [/ куоте] измедју улаза и излаза би био 0 степени, у том стању, она постаје позитивну повратну информацију, а ако петља добитак је већа од 1, кола ће бити нестабилна. Знам да у инжењерству стање стабилно кола могу да раде, али ја сам само цанн'т разумети са становишта теорије.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back