повезивање микроконтролера са рачунаром АТ89Ц51 тхругх РЈ45 или Етхернет

V

vijayji

Guest
Желим да се повежеш рачунар АТ89Ц51 микроконтролером преко РЈ45. Како могу да урадим ово?

89ц51 микроконтролер нема на чипу Етхернет-а, не постоји начин можете једноставно да га повежеш са ЦАТ-5 кабла преко РЈ45 конектора .. Погледајте списак микроконтролер који су овог објекта су: [УРЛ = хттп://ввв.кеил.цом/тцпип/цхипс.асп] Етхернет бази микроконтролера [/ УРЛ] ИанП: лол:

Хвала за Ур аттантион .... Али шта треба да урадим ... Ја сам подесио комуникацију између рачунара и микроконтролера ... можемо лако урадити преко серијског .... али овде главни проблем је што морам да урадим ово кроз Етхернет порт ..... .

Мораћете да промените коње .. Ако уместо 89Ц51 користите 89С5252 / 3 можете да додате контролер етхернет, као што ЕНЦ28Ј60 (од Мицроцхип) .. Оба уређаја могу да комуницирају једни са другима преко ИСП-интерфејса .. ИанП: лол:

Да ли можемо послати нотепад документ микро контролер преко ЕНЦ28Ј60 које могу да се приказују на ЛЦД ....???????

Поздрав Вијаи, слиједећи линк састоји информације уграђене етхернет Девелопмент Кит са оним што сам радио. Ово има Ц8051Ф120 (контролор) + ЦП2200 (Етхернет контролер). Ово може помоћи на свој захтев. [УРЛ = хттп://ввв.силабс.цом/продуцтс/мцу/Пагес/ЕмбеддедЕтхернетДК.аспк] Уграђени Етернет зна микроконтролер Девелопмент Кит [/ УРЛ]

Здраво Вијаи не знате да је РС-232 на Етхернет (ЛАН), конвертор? Само слање података у УАРТ и то ће бити конвертоване у Етхернет (ЛАН), .. и обрнуто, тако да можете да комуницирате измедју 2 микроконтролером преко ЛАН конекцију

Ја сам помоћу микроконтролера АТМега328П и треба да буду у стању да комуницира са рачунаром преко Етхернет .. Ја знам како комуницирати са РС232 .. Врло сам заинтригирани ваш РС-232 да коментарише Етхернет Цонвертер .. тако да се овако нешто не би радио за мене? [УРЛ = хттп://ввв.амазон.цом/9-Пин-Сериал-Етхернет-Адаптер-Цабле/дп/Б004Ф72А9И] Амазон.цом: 9-пински серијски порт РЈ45 Етхернет ЛАН адаптер Цат5 кабл: Електроника [/ УРЛ ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back