помоћи Спартан 3 Стартер Кит: Сигнал РЕСЕТ

U

umairsiddiqui

Guest
тастера на стартер кит нису дебоунцед, како генерисати ресет сигнал процесор трајања 4-5 мл (20МХз) ...

Претпостављам да је то коло у овај пост је оно што вам је потребно: [урл] хттп://ввв.едабоард.цом/фтопиц129107.хтмл [/ урл] само додајте екстра ФЛИП ФЛОП да се они направе четири часовника ..

Здраво сам такође суочавају неки проблем када сам први пут радио на Ксилинк стартер кит. У овом комплету, они дин'т обезбеди хардвер за прекидач дебоунцинг. Морате да генеришу основне прекидач дебоунцер за прекидаче, пре него што их користите. Или можете да тражите на интернету, лако можете добити спреман за коришћење програма дебоунцер. Наравно, веома је лако напиши своје ВХДЛ / Верилог програма. Поздрав, Висхва

Имам један од оних мало спартански 3 одбора. Ја дебоунце свако дугме или прекидач га храни кроз два Д-флопова. Оба флопови се ради на 50 МХз, али друга је омогућена само једном у сваких 20 мс или тако (ја декодира контра да сам на неком другом месту користећи). Дебоунце одлично функционише. Ево Верилог пример: [цоде] / / Једноставна дебоунцер за 4 тастера. / / Избор "рачунају" величину тако да се његове период дужи од најгорег случаја одскок. модул врху (цлоцк, буттон_ин, буттон_оут), улаз ц; / / мој сат је 50 МХз улазна [3:0] буттон_ин; / / четири поскакује тастера Рег [19:0] цоунт = 0; / / период око 20 мс Рег [3:0] буттон_тмп = 0; / / синхронизујете улаза излаз Рег [3:0] буттон_оут = 0; / / четири дебоунцед тастера увек @ (поседге цлк) почињу рачунати

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back