потребна кола која користе 1 дугме прекидач који дају 2 улаз

I

inifinitrix

Guest
неко да ми помогне и неед кола (можда уз помоћ логиком капије ИЦ) који користе само један тастер, као улаз и дају 2 улаза како да разликују две врсте улаза, односно брзо кликните против дуго депресија, употребом само 1 дугме? неко, може у решити мој проблем?

Ово се може урадити у уЦонтроллер користећи одлагања петље, тако да први клик омогућава у унутар петље да ако сломљен од стране другог кликните уради нешто, и ако поломљене до краја одлагања учини нешто друго: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 1 сата 37 минута: [/ цолор] [/ сизе] наравно у могу да га користе хардвер воле да користе два начина прекидач који има три терминала један повезан на излазне и друга два или прикључити на отпорник који заузврат повезан са било снабдевање или земљу, или у вези са супротно од првог терминала, односно ГНД ако снабдевања у Т1 или снабдевање ако ГНД у Т! у којој ако О / П је повезан са терминала на отпор + снабдевање "или ГНД", онда то даје логику Висока "или ниска", а ако терминал је повезан са другим терминала онда даје супротан логици. жао лоше опис, ако у донт схватити шта сам мислио да ћу покушати да приложите неке скице

Ја сам користећи 1. тастера (брзо притисните и дуго клик) да прелази између 2 моде.и треба да се реши ово не користи микроконтролер девице.соунд као изазов праву? да ли постоји логика ИЦ да бих могао користити?

Здраво опет, 2. идеју користећи два прекидач треба да уради. још једна идеја користи тастера за пуњење капу. где напон капа. контроле бистабилна кола можда од 555

Не знајући шта ће бити у реду компоненте, ево једноставна идеја. Ја сам под претпоставком да је +5 и -5 волти на располагању. Ја сам уз претпоставку 2 полни 2 ПОС прекидач, иако мислим да можете користити СПСТ са диоде. Додајте две РЦ лов-пасс филтера, онај са временска константа Т1 да оптужбе за +5 В, када је прекидач притисне и један са временска константа Т1 к 3 (или висе) па да оптужбе за 5В, када је прекидач притисне . Када прекидач није притиснут, филтери су уземљени. Додај логике ИЦ, Шмит окидач улаза и повезати један до Ц1 и Ц2 са отпорницима. Прикључите други улаз на Ц1 и Ц2 са 2 осталим отпорницима, повезујући свој допринос другом капијом да се инвертује сигнал. Када се прекидач притисне само Т1 / 2 време први излаз треба да иде активна одмах након што је пуштен на слободу. Када се прекидач притисне на дуже од Т1 други излаз треба да иде активан. Мораћете да подесите све вредности и неке најгорем случају цалцс инжењеринг, али то би требало да ради ок. Извуче семплова да би видели како то функционише. Ово изгледа као пуно проблема, али и много забаве. Ја бих се залажу за 2 прекидачи :)

Можете користити извор сат, као што су слободно ради 555 тајмер и државни апарат направљен од дискретних логике или Меч. Државна машина мора да спроведе дијаграм стања као што је приказан у прилогу слике. У Дијаграм стања, Д знаци дугме притиснуто, П са овербар средствима дугме не притисне. Државни Кратак је активан за један сат време на откривање "кратак" дугме притисните, а држава Дуга је активан за један сат време на откривање "дуг" притиском на тастер. Ја показати 8 држава, јер то може да буде лако реализује уз 3-битни регистар државе, али можете га измените по потреби.

Ок, мислим да ће користити једно са Сцхмитт окидач. постоји још један проблем .. ако постоје два тастера за укључивање два улаза .. један прекидач за повећање вредности за излаз, а други прекидач за смањење вредности излаз на пример, уз помоћ 555 тајмер, ако излаз је брзину мотора, једно дугме за повећање ПВМ сигнала (брзина повећање) и друго дугме за смањење ПВМ сигнала (брзина смањење) други пример, ако излаз је осветљење ЛЕД, једно дугме за повећање ПВМ сигнала (светлина повећање) и друго дугме да се смањи ПВМ сигнала (светлина смањење) да ли постоји било какав наговештај кола? било генија у едабоард који желе да ми помогне да решим овај проблем? ооппс! заборавио да кажем, пробајте решити ово не користи микроконтролер уређај =) тханк

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back