потребна помоћ у интерфејс 4к4 матрице тастатуре

• Thread starter praveen_palaparthi
  • Start date
P

praveen_palaparthi

Guest
Здраво пријатељи овог Правеен учења ПИЦ-микро контролер ПИЦкер4 морам логику и интерфејс 4к4 матрице тастатуре ПИЦ 16ф877 контролер. Плеасе хелп ме фриндс ИМ је потребно много логике о томе како да знате да одређени тастер притисне и да се прикаже да је повезана вредност кључа у ЛЦД екран

Погледајте овај линк [урл] хттп://ввв.рентрон.цом/серкеи16.хтм [/ УРЛ], иако то није исти контролер одбора и требало би да можете да добијете идеју фер шта треба да урадите.

Постоји неколико начина да скенира 4к4 матрицу. Ово је један од њих: Повезивање свих 8 линија са ПИЦ-а. 4 од њих ће бити конфигурисан као излаза и 4 улаза, као. Улази мора да буде повучен висока (ја донт користити Слике, али сигуран сам ПИЦ ову опцију). Да све излазе високе. Сада у свом програму Креирање петље једну по једну кап излаз низак, проверите да ли је било улаза на ниском нивоу. Ако улаз иде ниска то значи тастера је притиснут. Можете да користите 4 бита напоље и 4 у бита да тачно утврди који тастер је притиснут. Ово се може урадити помоћу проналажење низа, који такође претвара у исправну вредност за кључ. Напомена Овај метод може да детектује један тастери се притискају. Постоје методе које могу да открију више кључева, али да захтева диода на тастатури можете матрица.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back