пребаците мод напајање питање снабдевања за решавање проблема

D

david90

Guest
Имам Дреамцаст конзолу и напајање ради повремено када пада силе се хладно. Ако га оставим да ПС на око 20 секунди, онда ће радити добро. ПС има 3 излазне напоне: 12В, 5В и 3.3В. Тхе излаз 3.3В мери 2.5В што је условило конзолу до квара. 12В и 5В железнички ради добро. ПС има један ПВМ контролер чип и једну изолације трансформатора. оно могуће лоше компонента може изазвао ПС до квара када се напајање хладно? Већ сам заменио филтер поклопац @ Тхе излаз 3.3В али проблем и даље постоје.

Здраво. Под претпоставком да [урл = "хттп://ен.википедиа.орг/вики/Филе:Сега-Дреамцаст-Интерналс.јпг"] ова слика [/ урл] је идентичан уређају. Ја бих цхецхк на 3.3В напона стабилисатор. То може бити општи стабилизатор напона који се ослањају на спољне отпорника на излаз исправан напон. Претпостављам да ни један од отпорника је изгубите или недостатак или да је сам регулатор је у квару. Цхецхк лемљење. То је велики цхансе да примене нови лемљење конзерву основу поменутих компоненти би поново ради.

шта и где је напон стабилизатора пс на табли? Пошто сте из Норвешке, претпостављам да користе различите термине. Да слика коју сте послали изгледају управо као на пс одбора да имам [цолор = "Сребро".] [СИЗЕ = 1] ---------- Пост аддед ат 20:51 ------- --- Претходни пост је био у 20:49 [/ сизе] [/ цолор] ---------- шта је сврха три полупроводника (у прилогу хладњаком) налази @ доњој половини пс одбора ?

Мислим они су исправљачи да "исправи" или конвертујете високе фреквенције на АЦ ДЦ. Мислим да су то ултрабрзи опоравак или Сцхоттки диоде. 3 за 3 напона шина. Надам се ово помаже. Тахмид [цолор = "Голд"] [СИЗЕ = 1]. ---------- Пост аддед ат 01:59 ---------- Претходни пост је био у 01:54 --- ------- [/ сизе] [/ цолор] или доња 2 (они на једном хладњака) могу бити паралелно високог садашњег капацитета. Да ли они имају 2 или 3 пинова? Не могу да кажем са слике. Да ли можете да га видите у вашем ЈПС?

Замените кондензатор обележен у приложеној слици.

[Куоте = мистер_рф; 924730] Замена кондензатора обележен у приложеној слици [/ куоте] Цоол ефекат за писма.. Који програм сте користили? Ксара?

Здраво, ја бих провери са ЕСР метар на кондензаторе у близини излаза. Ако немате, само их мењати! Они су јефтини. Поздрав, Бруно

шта је ваш разлог за замену ову капу? Ја само желим да науче бту.

Као што знате најчешће разлоге који дигиталне електронике уређаји успевају изгледају електролитски кондензатори лош. Сви алуминијумски електролитски кондензатори имају ограничени животни век. И то се дешава због грејања електролита у елементу, кондензатори нису херметички затворен, а електролит у овим кондензатором на крају испарава изазива повећану ЕСР који изазива повећану грејање, и тако даље. Као што је поменуто раније сте већ заменио кондензатор 3.3В и у овом случају треба да замени кондензатора у примарном колу, такође, поред контролног кола. Ја немам шеме за овог кола, али претпостављам у случају 5В и 12В постоје између трансформатора до излаза неких додатних кола / транзистори, зато нема битне разлике виде као излаз за 3.3В. У принципу, можете или да повећате напон рејтинг или капацитивности кондензатора у у апликацији за напајање ако не наћи тачне вредности за. Веома је важно да инсталирате кондензаторе са исправног поларитета.

[Куоте = мистер_рф; 924885] Као што знате најчешће разлоге који дигиталне електронике уређаји успевају изгледају електролитски кондензатори лош. Сви алуминијумски електролитски кондензатори имају ограничени животни век. И то се дешава због грејања електролита у елементу, кондензатори нису херметички затворен, а електролит у овим кондензатором на крају испарава изазива повећану ЕСР који изазива повећану грејање, и тако даље. Као што је поменуто раније сте већ заменио кондензатор 3.3В и у овом случају треба да замени кондензатора у примарном колу, такође, поред контролног кола. Ја немам шеме за овог кола, али претпостављам у случају 5В и 12В постоје између трансформатора до излаза неких додатних кола / транзистори, зато нема битне разлике виде као излаз за 3.3В. У принципу, можете или да повећате напон рејтинг или капацитивности кондензатора у у апликацији за напајање ако не наћи тачне вредности за. Веома је важно да инсталирате кондензаторе са исправног поларитета [/ куоте] зашто су неки од могућих улога / разлози додатних кола односно транзисторе који сте поменули.?

Нормално у Флибацк СМПС само један излаз је регулисан и остали су само требало да прати, и ако је потребна боља регулатива, онда морате да додате пост-регулаторе. То је идеја са додатним кола за +5 В и 12В.

хвала за помоћ. Мислим да сам нашао проблем. Узео сам изблиза на капама и видео сам један од капе имао цури базу (3.3В капа пред индуктора). Ја ћу га заменити и тестирали ПС поново.

уколико желите да проверите ЕСР кондензатора од (они су врло често главни разлог стварних елецтронис уређаја) можете отићи на мој сајт, добићете шеме седиментацију метара од једноставног једног до више сложена реч [урл = хттп://криптон2035.фрее.фр/еср-репоситори.хтмл] ЕСР-Репозиторијум [/ урл]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back