приказивање текста на екрану ФПГА

S

salma ali bakr

Guest
Здраво, како могу да прикажем неки текст на екрану помоћу ФПГА ...? хвала унапред, Салма

Да можете. Уколико имате ЦРТ екрана, као што је монитор рачунара, можете погледати овде [урл] хттп://ввв.едабоард.цом/виевтопиц.пхп?т=298850&хигхлигхт=вга [/ урл] или овде [УРЛ] хттп:// ввв.едабоард.цом/виевтопиц.пхп?т=248922&хигхлигхт=вга [/ урл] или Претразите овај форум. Једноставно ће написати ВГА цонтролер у вашем ФПГА. Или можете користити екран, као што су графички једног или карактера једне. Овај, мислим да је `е лакше. Ви само ће написати логику да изаберете инструкција програма / пин, читање / писање и позадинско осветљење пински. Са Алтера Мак 3032 можете лако да урадите. Ако мој одговор не даје вам јасно, питајте опет. тиче Брено

Хи Брено хвала пуно .. Желим да га спроведе на монитору ... да не прикаже графику, али дисплеј текст ... као да је рачунар екран има текстуалну датотеку појављује на њему ... Ја ћу погледати још под ВГА контролер :) Хвала још једном

Брено друга веза укључује моје једноставне примере приказивање текста на екрану рачунара 800к600 коришћењем Ксилинк / Дигилент спартански-3 Стартер Кит плочи. Један пример приказује понављајућу азбуке, други улази текст из тастатуре.

иесссс сам видео то хвала пуно то је веома информативан и користан ... ја то Боокмаркед већ! будите сигурни да ћу се вратити вама, ако сам заглави: Д вец морам да прикаже текст који је то у текстуалној датотеци, а не преко тастатуре, па сам ваљда велики део се елиминише и то је сада лакше :) хвала поново

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back