проблеми са Полароид 6500 серије Сонар у распону модул

P

PauloMota

Guest
Здраво пријатељи! Ја сам имао неких проблема са интерфејсом ПОЛАРОИД сонар са ПИЦ16Ф877. Шаљем инит сигнал Сонар модул, али то не врати шаље сигнал ЕЦХО. Када користим функцију генератора за слање инит, Сонар ради веома добро. : (Свако има било какву идеју о проблему Хвала унапред Паолу..

Монитор пулсира са осцилоскоп. Сумњам да је напон или пулс ширине разлика између ПИЦ-а и лабораторији генератора. Или можда не повезује земљу повратак модул основу ПИЦ-а.

Жао надут, али нисам могао да видим ваш пост последњи дан. Ја пратити импулсе са осцилоскопом и нисам приметио разлику између сигнала и мислим да је све у реду о земљу. Би могао бити проблем недовољне струје? Приметио сам да је много буке, јер сам слање података на ПЦ преко ПИЦ-а од стране МАКС232 и појавио се много чудних ликова у ПЦ (ХиперТерминал). Када сам се преселио далеко Сонар, чудно ликова смањен, али, опет, Сонар није послао назад ЕХО сигнала (у мом кода, ПИЦ-а послати вредност нула (АСЦИИ) на ПЦ када се не врати пријем сигнала ЕЦХО) . : Лол: Паоло.

Да бисте тестирали за нередовно таласни облик (шум) од диска проблема, покушајте да користите дигиталне бафер као 74хц4049 или 74хц4050. Стави све капије паралелно. (Један од њих је преокренути и други не Одаберите не инверзије један..) Друга ствар која сте приметили је да постоји интеракција између јединица. Покушајте стављајући сонара на крају сам или две упредене кабла да га добијете далеко од логике. У ствари, може да иде врата измедју две собе и стави ПИЦ-а на једну собу и Сонар у другој соби на супротним странама заједничког зида.

Чудно. Користио сам разне вариентс овог модула пре (Евал одбора, два различита вариентс одузет од камере). Нисам видео тачно проблем који видимо. Неколико ствари које треба проверити. Иако постоји велики поклопац на улаз, потребан вам је разумно снабдевање. Шта користите. Алкалне батерије понекад не може да умањи (не на високе унутрашње Р у батерији). Можда ћете желети да додате још један велики поклопац спољне. Проверите затамњења линије контроле. Пошто сам не знам коју верзију користите, проверите да ли постоји попните се / падове на празан контролу. Такође, постоји власт на инит време. Морате да сачекате (мислим да се сећам 50мс). Ако сте власт пребацивање преко микро., Ово може да буде проблем. То је било за мене. Такође за цери, слажем се са надут. Проверите да ли постоје земље петље. Покушајте да увек користите уземљење звезда на страни понуде. Добар дизајн праксе. роботман

Жао надут, али нисам разумео шта сте хтели да кажу са "... стављањем сонара на крају ја". Шта је м. ..? У понедељак, ја ћу покушати стављањем ПИЦ-а у односу стране заједничким зидом као сугеришу. Ја ћу такође покушати бафер. Да ли ико у овом форуму је већ радио са овим Сонар раније? хвала Паоло.

М је симбол за метара. Коментар о моћи поринуће напајање је добро. Ја свагда чиним почетни развој са лабораторијским снабдевања, тако да могу да прате садашњи и покушајте наступ на читав спектар понуде. Такође сам почне са великом 1000 уФ величине заобилази свуда и смањити на крају развоја што чини снабдевања глитцхес мали или 22 уФ неколико места која је већа.

ПаулоМота, користите 6500 евал одбора од ПОЛАРОИД? Опишите облик. Да, ја сам урадио дизајн са овог форума. Хвала, роботман

Хвала за савете пријатеља. :) Ја ћу проверити све пажње. Роботман, да, ја користим 6500 евал одбора од ПОЛАРОИД. Инит сигнал да сам слање од ПИЦ-а до 100мс Сонар боравка у високе и 100мс у малим. Максимални домет Сонар је око 10м (еквивалент 38мс до рецевеид назад ЕЦХО сигнала). Жао ми заостајање на одговор, али мој енглески је веома лоше, а понекад ми је потребан речник да ми помогне: лол: Роботман, Можете ли ми послати неке твоје пројекат за мене? Ја сам почетник у електроници а то би ми помоћи много. : Д хвала свима! Паоло.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back