проблем са РТЦ дс1307 и 8051

H

hassan ali

Guest
Хи жао мој енглески ,,,,,,,,,,,,,. Имам велики проблем ја имам изграде свој пројекат (повезивање 89с52 са дс1307), али сам пред великим проблемом, и сигуран сам фирмваре али постоји проблем у хардверу и ја не могу да га одреди, видим чудно ствар кад прикључите акумулатор открио сам да (ПИН 7) је повезан са тлом ако овде постоји неки проблем ???,, овде је мој пројекат и мислим да постоји нешто што недостаје или замењен у хардверу везе. Жао ми је што сам почетник у РТЦ и ми је потребна помоћ овде је мој прилогу фотографију. [У] [б] [урл] хттп://имагес.електрода.нет/12_1309288290.пнг [/ урл] [/ б] [/ у]

[КУОТЕ] кад сам повезати батерије открио сам да (ПИН 7) је повезан са тло ако постоји проблем овде ???[/ КУОТЕ] пин 7 дс1307 је излаз иу зависности од подешавања може дати импулса сат али је отворен мозгова излаз тако да је потребно дизање отпорник од пина 7 до Вцц исправно раде. 1нФ кондензатора у МЦУ кристала такође су чудна, претпостављам да користите исправан кондензатор мале вредности је Алекс

За сада, заборавите ПИН [7] .. осим ако стварно треба квадратних талас синхронизован са временом .. и БТВ, улаз П2.3 има унутрашње дизање .. Главних веза између процесора и РТЦ су 2 И2Ц линије, а ви их имате .. Што се тиче различитих компоненти иду, кристално капе су велики и ресетовање поклопац је мала .. Најчешћи вредности за кристално капе око 33пФ (у зависности од кристала), као и ресетовање поклопац треба да буде не мањи од 1. Украјинског фронта (1-10уФ) .. : Лол: ИанП

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back