пт100/пт1000 као Темп сензор

N

naz83

Guest
Здраво. Мислим коришћења пт100/пт1000 као сензори температуре у пројектовању анемометар. два сензора мора бити подједнако греје и један схиелед од других, ваздух ваздух над једном треба да утиче на равнотежу моста и дају излазни напон везане за брзину ваздуха ..... Онда сам је потребно да користите АДЦ и АВР-да бисте приказали резултате. може ани1 предложи било какав аранжман кола за горе и било какве предлоге плз ...........

Пар идеја овде можда: [УРЛ] хттп://ввв.елецтро-тецх-онлине.цом/аттацхментс/авр/44698д1279264528-анемометер-интерфаце-авр-аирфлов1.пнг [/ УРЛ] [УРЛ] хттп: .фонема.се / анемом / анемом.хтмл [/ УРЛ] [УРЛ] хттп://ввв.сеекиц.цом/форум/22_цирцуит_диаграм/27095_Тхермал_анемометераир_фловметер.хтмл [/ УРЛ] Кит.

Здраво, Покушао сам термистора спој напор ради добро .. као један Терморезистор био загрејан, а други је на собној температури ... па сам мислио и за грејање сензора и подвргавању само 1 до ваздуха .. Размишљао сам о коришћењу 2 1к термистора у мост Вхеатстоне са 1к отпорника а затим појачати коришћењем ОпАмп .... Ја сам збуњен, као да користите константном струјом или константним напоном и који од њих ће радити најбоље за моју пријаву? било кола / идеја плз хелп ...............

Бојим се не знам који је бољи - константном струјом или константним напоном. Оба ће бити нелинеарних и треба калибрација, ја бих очекивати. Ја сам нешто слично пре 30 година, али ја немам документацију за то. Чини ми се да мислим да се користи константног напона. Кеитх

Ја сам експеримент са Пт1000 данас. Ја сам користити два моста од којих свака има један Пт1000 као сензор и један од отпорника 1.2К је био. као резултат Пт1000 био загрејан да достигне 1.2К. Његова као да имате два анемометара, један од њих био изложен проток ваздуха, а други је био као референтна. и излази из ова два је дата диференцијална појачала да појачају разлике између два. Сам добио да ради, када нема протока ваздуха разл излаз је 0.13в и на проток ваздуха у зависности од количине ваздуха је порастао на 3.0В. могао у сугеришу шта треба даље да се уради да га добијете на УЦ и АВР део плз ....

За велики динамички опсег, стално је у основи прегревања бољи метод, такође широко користи у мерења топлотне проводљивости. Али ће бити карактеристика нелинеарна у сваком случају.

Здраво свима, Моје анемометар ради добро са Пт1000, али кад сам лемљени Пт1000, тако да се може монтирати на сонда је престао да ради као сензор више, ја не знам да ли можемо да лемљење Пт1000 или не? све сугестије и икакву идеју како да се монтирати сензор као Пт1000 је веома крхка. Хвала

У зависности од тога који уређај га користите је могуће залемити. Ако је води, можете Хеатсинк води најближе РТД елемент и лемљење на кола. Сурфаце Моунт РТДс обично може да толерише лемљење температуре од 10 секунди или тако нешто.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back