пхметер - проблем са кола, тражећи боље шему

D

dphil

Guest
Био сам у шкрипцу са проблем у мом пХметер екпт скоро месец дана. Тражио сам мрежу и наћи многе пХ вредности кола и покушао многе али ниједна се воркинг.И имају уграђене мој шеми са тхис.Тхе проблемима са којима се суочавају ја-1) Постоји много "буке" присутан у излазу ТЛ081. Чак и ако сам додир БНЦ, електроде буке се може видети у ЦРО, 2) вредности напона изгледа да не буде константан. Она наставља да мења са временом. Ако је за киселине у базу добијам 800мВ промена у следећем тренутку сам се 400мВ промене. Шта уопште могу да урадим да би мој пројекат ради?

Предлажем да прво проверите аналогни интерфејс. Прва фаза: било би боље ако користите без инверзије појачало са појачањем> 1. Шематски није потпуна: 1) како је оп амп напајање? Ако је 5 В коло неће радити, јер заједничке опсег улазни режим. 2) се користи ТЛ081 или, као у шематски, или ТЛ082? У сваком случају улазна струја не може бити много мање од 1 км. Ако користите сонда са еквивалентним отпор у опсегу од 100 МΩ (сасвим нормално), имаћете пад напона (десети део мВ) превисока. Покушајте да погледате ОПА129 техничком опису [урл] хттп://фоцус.ти.цом/доцс/прод/фолдерс/принт/опа129.хтмл [/ урл] можете наћи добар појачавач за мерење пХ и веома корисне савете (страже прстен) за распоред и ПЦБ. 3) кола са високом улаз отпора може да покупи шум Ако додирнете унос. Покушајте да видите са осцилоскопом да ли је главни фреквенција (50 или 60 Хз?).

Хвала за одговор .. ја дефинитивно ће испробате ваше идеје и нека знате од побољшања

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back