раздвајање МОС кондензатор

W

wylee

Guest
упоређујући МИМ капу на мосцап (МОС транзистор), која је уређај више одговара да се користи као он-цхип слабљења кондензатора?

МИМ капа је стабилнији за различите напоне и има већу пробојни напон. МОСЦАП можете променити његова вредност зависи од примењеног напона (30% -50% близу нула пристрасности), али има много већу специфичну капацитет (око 10 пута за процес 0.5ум) Упореди са мим. За више процеса 0.35ум онда боље да користите у ме-МЕ капацитивности запећку.

Из перспективе области, МОС капа је прикладнија за раздвајање капу. Обично ми не бринемо о тачности раздвајања капу ако раздвајање капацитивност је довољно велика за специфичну примену. поздрав, јордан76

МОС капа има високу отпорник по јединици него МИМ, у могу да доживе, све мање користе Мос капу доле 0.25ум

Користите МОС као раздвајања. Она има већу вредност и има више приносе. Можете да уметнете резервних ћелије у СТД ћелије тако да добијете аутоматску слабљења. Користите различите дужине гате, тако да су раздвајања капе имају дистрибуирану сериес отпор, што смањује К резонатор. Проверите импедансу над фреквенцији са аналогним симулације.

ако нисте сигурни који би требало да буде изабрао, можете разговарати о том питању са аналогним инжењер

Када користите МОСЦАП у дубоком субмицрон, требало би да будете опрезни да је 1. гејт-оксид је веома осетљив на одрживи развој, уколико Ви директно повежете моћ да гат; 2. цурење МОСЦАП је критично питање;

за случајеве који линеарност није критична МОС капе је пожељно и потребно мање од четвртине потреба простора за Мим капом.

Ја радије не бира. МОС капе имају густину, али и релативно већи сеиес отпор, посебно канала (доња плоча). Прст распоред може да помогне ово (квадрат аспект није идеалан). Они су добри за средње фреквенције и капацитивности обједињено низак П их спречава да звони толико. МИМ капе, обично се аутобусом изградњи (паралелне плоче, поли/Мет1/Мет2 најчешће). Ово су за ивици струје де пеакинг, покупите поправе ситуацију из МОС капама унутар циклуса. Превише МИМ капа може учинити за интерне набавке звона, премало чини за више железничком избочину на ивицама такта. МОС раздвајања капе воле да буде низак праг, да побољшају укупно ускладиштене пуњења и тањире у доњој ефикасан отпор. Можда ћете користити дебеле капе вола на теорији да железничко-раил танке оксиди имају грубу живот пред њих.

И МИМ ће морати додатно маску која ће повећати трошкове дие. Међутим, МОС капа не треба.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back