раздвајање кондензатор

M

Munib

Guest
Обично раздвајање кондензатор се користи ФОМ ВЦЦ на ГНД у ИЦС Може ли неко плз објасни зашто је потребно да се стави ово кондензатор Оно што ја мислим да је то је да задовољава флуктуације напајање ако је то тако, онда да ли ћу користити нормално 1.5В суве батерије ћелија на власт МЗ рецимо мцу.Ис ово раздвајање кондензатор се користи Шта је типично велуе за раздвајање кондензатора за рецимо 5в снабдевање

спојнице поклопци су обично потребна ако Погонска енергија за ваш извор из мреже. ако имате батерија, обично не треба било капе. То је начин на који људи избегавају глитцхес снабдевање у својим колима. Међутим, лоша ствар у вези батерије је да они истроше. нормално је да користи Ум .1 уФ на 1УФ је. делује као равнање функције, односно било који од шиљака снабдевање ће бити усмерене на терен, уместо да Ваше кола (која може ударац / униште неке од ваших ИЦС горе). Па стави поклопац у близини вези извора напајања, а затим још један у близини вашег ИЦ Вцц / Вдд.

Иуп, мислим да су за смањење снаге глитцхес, делом и због наглог текуће потрошње у току логике прелаза у ЦМОС дигитална кола. Увек покушајте да користите МКМ 100нФ.

место раздвајања поклопца близу ИЦ могуће да се смањи индуктивност траг. ако траг индуктивност створио ПЦБ рута је више или капица је далеко од ИЦ, то је бескорисно

Неопходно је да се раздвајање кондензатора код напајања Цонецтор (обично од високе густине технологија, на пример танталиум) и друге у близини оптерећења или ИЦ да надокнади ПЦБ-а индуктивност (обично од керамике технологија, специјално дизајнирана за високе фреквенције). КАД их користе, ИЦС није могао да ради исправности.

Је учио сам да се он користи у дигиталним чиповима, јер напајање има неке буке који могу утицати на чип опператион, тако да би се филтер за овај шум морамо ставити ово кондензатори у ВЦЦ или-Вцц терминала чипова. Изгледа да за 5В, стандардна вредност је 0,1 μФ, а ја сам увек користите ову вредност, али постоје неки произвођачи који специфицира вредност за овај капа.

Проверите ове странице веома информативан и шематски [урл] хттп://ввв.интерфацебус.цом/Десигн_Цапациторс.хтмл [/ урл]

Стављање кондензатор (неколико нФ) са ниском вредношћу се често користи за филтрирање моћ МЗ (избегавајте глитцхес). Стављање високе вредности кондензатора (неколико μФ) се локално користи за прављење резервоара енергије ... Када ИЦ ради и има да тоне пуно струје у кратком временском периоду, то ће потонути тренутни где год их је могла наћи ... Када нема великих кондензатора је место, то подразумева невоље на напајање. Када постоји један, МЗ ће се "пиће" у односу на тренутну потребно од кондензатора)

Стављање кондензатор 0,1 УФ керамичких ће бити сасвим довољно на снабдевање сваког пребацивање МЗ (шта год да је) и на снабдевање високе добити кола, ми користимо да кондензатор да заобиђе транзијенти који се јавља током Укључивање или искључивање где мали индуктивност од трагови ПЦБ може апеар и да флуктуација на снабдевање ИЦ током Укључивање или искључивање зато ставимо раздвајање кондензатора за сваку пребацивање ИЦ и ИЦ регулатора, већ и за регулатор додате кондензатор 4,7 УФ електролита или 0,1 УФ керамике.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back