референтни напон за АДЦ

G

garg29

Guest
драги пријатељи како да направите фиксне једног волта референца за референцу АДЦ пин. хвала Амит

У зависности од тога како је тачно референца је потребно, можете емпли прецизност референтни напон, рецимо, 1.25В, или слично, + напона девидер тачно 1В и тампон-опамп. Пример можете наћи овде: [урл] хттп://фоцус.ти.цом/лит/дс/симлинк/реф1112.пдф [/ урл]

Здраво Ианп, хвала за ослањање, једну ствар више не може да лм317 да се користи за ову сврху ......? Срдачан поздрав, Амит

користите само један потенциометар Један пин спојен на ВЦЦ друге на терену и променљиве дугме пина повезан на референтни улаз. користите један волтметар за мерење средње пински (променљива ПИН) до земље да се прилагоде 1В Бибин Џон [урл] ввв.бибињохн.тк [/ урл]

Свака регулатора напона, укључујући и 317, па чак и +5 Вцц, може се користити за ову сврху. Али ако сте после веома високог напона стабилност референце вам треба размотрити одговарајуће извор ..

Хвала свима за одговор. Заправо, ја имам напона сигнала од 0,10 В на 1,00 волти које сам до мере коришћењем АДЦ у 8-битном тачношћу, и микроконтролера. Ја сам планира да користе адц0831 за ову сврху, можете ли ми рећи момци који је бољи, амплифиинг сигнал 0-5волт опсегу коришћењем оп-амп (са Вреф од АДЦ на 5 волти), или стављање Вреф од АДЦ на 1.00 волти. Хвала .... Срдачан поздрав, Амит

[Куоте = гарг29] Здраво Ианп, хвала за ослањање, једну ствар више не може да лм317 да се користи за ову сврху ......? Срдачан поздрав, Амит [/ куоте] лм317 је минимални излазни напон је 1,2 В требало би да користите напонски разделник Поздрав

можете користити лм336. лм336 је 3-пински уређај који ради истоветно као и Зенер диода са различитим напонима кочница у примеру постоји лм336 З2.5 & З5, ..... ако користите лм336 З2.5 са потенциометром као узорак кола у свом листу података из Натионал Семицондуцтор добићете леп, низак бучни и променљиве референтни напон између 0-2.5 волти.

Хвала свима за одговор. Заправо, ја имам напона сигнала од 0,10 В на 1,00 волти које сам до мере коришћењем АДЦ у 8-битном тачношћу, и микроконтролера. Ја сам планира да користе адц0831 за ову сврху, можете ли ми рећи момци који је бољи, амплифиинг сигнал 0-5волт опсегу коришћењем оп-амп (са Вреф од АДЦ на 5 волти), или стављање Вреф од АДЦ на 1.00 волти. Хвала .... Срдачан поздрав, Амит

Боља опција је да појачају сигнал фактор 5. У овом случају ћете бити у могућности да уживају сва 8-битни (256) резолуцију А / Д конвертор. Да појачају овај сигнал биће вам потребан опамп који ради добро у ниском напонском нивоу. Можете размотрити овде ЦА3130 ..

хвала на репилинг ианп. али као што сте изјавили да сам "ставио Вреф од АДЦ на 1,00 волти нећу добити пун 256 скали .... сумњам за то .... јер ако једном Вреф је постављен на неку вредност, мислим АДЦ треба да дати пуну 255 читање на та вредност ја сам негде у праву или не ... молим вас ..... исправите ме .... Захваљујући са најбољим поздрав, Амит

За све типове АДЦ постоји минимална вредност Вреф, са којом се може добити пуну резолуцију АДЦ. То је, нарочито, због пребацивање шумове МОС прекидача, који се користе у АДЦ. Фитх нижа референтна буке је исти, али сигнал је мањи, тако да однос сигнал / шум је такође мања. Зато је боље користити не-инвертујући амплуфиер да појачају дајете до максималног домета волаге ваших АДЦ. Излаз појачавача можете нешто да промене у позитивном правцу да пребаце нула сигнал за неколико десетина милливолтс, како би се осигурало да ће офсет напон појачала бити алваис позитиван, а одузимање код, који одговара 0 у улаз појачала АДЦ резултат. Да пребаце може да се користи врло једноставан напонски разделник, на пример: 100 Ома од ОпАмп излаз на АДЦ улаз, и кажу 10к са АДЦ улаз позитивна шина. Варузхан

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back