сумњу на диоде ???????

S

shash

Guest
Желео сам да знам када напон се примењује преко диода шта је укупно струје која протиче кроз коло.

Диода је само једнострана прекидач који омогућава да проток струје само у једном правцу са пад од око познатих напонског нивоа. струје ће зависити од преосталих кола.

Међутим диода понашање је као прекидач и струје зависи на остале компоненте у колу, али диода треба да минимално једносмерне струје и напона за старт и тада напон врху и дну је (када се он налази) ће бити 0,7 волти у силицијум диода и ....

Применити Кирхоф је правило. Ако диода напред пристрасан, само апстрактни 0.7В. Ако је обрнуто пристрасан, то цосидер као отворени прекидач.

Читање почетно питање строго, када је "применом напона", од вас ће посматрати струје у складу са експоненцијалном карактеристика диода. Преглед стања података одговарајућих диода да би добили тачну карактеристику.

има слободних електрона и рупе у диода која представља тренутни и постоји баттреи тренутно превише тако да тренутно је појачан?

Потребно да прочитате више о диоде. : Лол: [урл = "хттп://ен.википедиа.орг/вики/Диоде"] Диода - Википедија, слободна енциклопедија [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://ввв.мадабоут-китцарс.цом/китцар/ кб.пхп помоћ = 343] диода? објаснио [/ УРЛ] [УРЛ = "хттп://ввв.соурцересеарцх.цом/невслеттер/Диодес-Екплаинед.цфм?емАРТ"] Кратак поглед на разумевању Диода, диода Објашњење [ / УРЛ]

струја у колу диода ће зависи отпорник за ограничење струје која смо ставили у серију са диодом. Дозволите ми да вам објасним, шта се дешава ако нема отпорника, када се напон напајања је већа од 0.7В, рецимо 3,3 В онда унутрашњи отпор диоде која је веома низак у миллиохмс долази на слици, а струја вредности 3.3 (напајање) - 0,7 (диода пад за силицијум) / к = мОхм много ампера токове у кола и ваше диода опекотина. Тако да се избегне ова ставимо серије отпорника на месту и то се зове отпорник за ограничење струје (за његово функционисање). разматра ЛЕД кола. обично 15-20мА је добра струја прође у ЛЕД-колу. Дакле, отпорник прорачун је као што следи: пад преко отпорник: 3.3 - 1.5 (за ЛЕД) = 1.8 цуррент = 20мА вредност = 1.8 / 0.02 = 90 ома

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back