треба неке смернице ... молим вас ... ИМ нови;)

H

HDD

Guest
Здраво, прво желим да кажем је да је овај блог изгледа лепо и посећује велики број паметних људи ... :) Сада ... Им потпуно нови електронике ... ИМ добар са компјутерима ... и ја дрен са електроником све време .. али желим да изгради једноставна ствар .. а се питао да ли би неко могао да ми дају неке смернице ... :) Пројекат: Тастатура, када је број под притиском да се чувају у не-волетиле меморију (у случају да батерија умре ..) са временом (и датум, ако је могуће ...) и моћи да добију информације у редовним текст рачунар са да меморија на касније ... Ако неко може да ми каже оно што ми треба ... Имам тастатуру ... али оно друго је потребно и како да жице из сваки број на оно .. како и да се повежете са рачунаром да би могао да чита меморију .... било каква помоћ много поштовати ... Хвала!

Најлакше да би било користи микроконтролер који има ЕЕПРОМ меморије, у којима се складиште информације и преносе га на захтев. Микро може скенирати тастатуру. Такође ћете морати у реалном времену-сат да би пратите време када нема струје (потребно батерија). Неки РТЦ-а имају неколико бајтова батерије резервне копије РАМ-а, које можете користити за складиштење информација, уместо Мицро ЕЕПРОМ. Микро би требало да разговара са РТЦ преко неких интерфејса.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back