1,5 ГХз Бандпасс филтер Помоћ

A

alperuslu

Guest
Здраво ја дизајниран у комбинацији Ц 1,5 ГХз Појасни филтер.И користи прави компоненти и симулиране са кола Симулатор у АДС.Ресултс су веома добри, али када сам створио изглед и симулиране са Импулс резултати нису поклапају са кола симулатор.Вхат узрока ове диспаритет? (Користио сам ФР4 одбора материјал и АТЦ кондензатори). Ја прилогу обе шеме, распоред и резултати симулације. Хвала.

Зато што имате три у комбинацији линију коју сте моделован као три независна далековода?

Како могу да смање ове спојнице ефекат?

Поред спојница, имате симулиране без подлоге губитак (причвршћен) у еми. ФР4 је прилично губицима и са овим наррров бенд филтера, подлоге губитак ствари.

Па, један од начина би био да се простор поред три резонаторима користећи кратак дужине микрострип линије. Једну класу филтера користи куартерваве секција између резонаторима као "јединица елементима" или "Ричардс трансформација". Наравно, морате да поново оптимизацију филтера параметара. Ако не могу да поднесу повећање свеукупне ширине, можете раширене се резонатор са леве стране да изгледа као> и резонатор на десној страни да изгледају као

Хвала у врло много. Ја ћу покушати да одвоји резонатора.

Здраво ја сам заинтересован са изградњом 1,5 ГХз филтера. Видио сам ваш кола која даје веома добре резултате. Које су део броја кондензатора. Мозете ли ми послати шематски датотеку имате? Такође, ови кондензатори доступни на тржишту? Чини се да је теорија микро-траке филтера је мало компликовано. Свака помоћ ће бити цењена. Хвала

Да, даје веома добре резултате, али када се симулирају ЕМ симулатор не даје добре резултате или и цант гет:) да су компоненте прави АВКС 402Ф сериес.И пм баве распоред филтер.Цомпонентс који сам користио у овом филтеру су +-0.05пФ тако да су заиста добри за РФ / МВ десигн.И прилогу ДСН фајл ако у знају како да оптимизујете ову распореда за ЕМ симулацију обавестите мене..

Хвала пуно Алпуслу. Ћу имати поглед на њега. Ако се одговара мојој апликацији могу да користе свој дизајн? Ја иако дизајн филтер је лако ако сам ОГЛАСИ дизајн водич, али дискретне компоненте генерише ОГЛАСИ су веома мали и можда неће бити доступан на тржишту. У сваком случају Захваљујући

[Куоте = алпуслу] Да, даје веома добре резултате [/ куоте] Ваш симулацију изгледа толико добро, јер нисте укључују губитак подлоге (причвршћен) у симулацији.

Мора постојати заједно Мицрстип линију модела у огласима. Препоручујем да користите да је О хватање спојница на шематски нивоу. Као и сви други каже, потребно је да укључите губитак диелектричне у симулацијама као и да се прибаве прецизнији одговор.

Заправо желим да раздвоји ове редове, јер су независни пренос линес.И покушао да раширене се али нисам могао да довољно ресултс.И мислим да сам за промену филтера топологи.Евен без подлоге губитака нисам могао да довољне резултате.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back