3-5В до 12В 1А Боост цонвертер

R

reik

Guest
Здраво свима, ја сам био истраживање за неколико недеља за овај проблем, и видела доста сугестија у овом форуму или другим местима. Знам да мак668 или мц34063 урадили 3-5В до 12В на 1А, 1 питање овде: ИСИТ било улазна струја ће то учинити? Мој пројекат је соларни пуњач батерија, ја мјере која би могла да добијем 4В горе али ја Донно оно што је тренутни. ИСИТ било струје која иде у компоненту изнад Вил изађу на 12В 1А? нормално напон је нешто веће или мање?

Па, ако желите 12В 1А излаз са 100% ефикасност уређаја ће исушити 4Ампс од 3В батерија (?). Да ли сте сигурни да вам је потребна ова врста уређаја?

ОК, друго питање овде: рецимо ИМ помоћу ЛМ317 и имам око 18В са 150мА. Након напон иде у ЛМ317 и да подесим отпорник да постане 12В, шта би било излазне струје? је излазна струја 1.5А као лист са подацима наведено? ? Или још увек 150мА [цолор = "сребро"] [сизе = 1 ]---------- Пост додат у 19:02 ---------- Претходни пост је био у 19:01 - ---------[/ сизе] [/ цолор] ОК, ево још једно питање: рецимо ИМ помоћу ЛМ317 и имам око 18В са 150мА. Након напон иде у ЛМ317 и да подесим отпорник да постане 12В, шта би било излазне струје? је излазна струја 1.5А као лист са подацима наведено? или још увек 150мА?

Ти су збуњени! Ви не ставите струја у на подешене вредности, то је без обзира на оптерећење вади на напон сте подесили. Осим мала струја користи за напајање унутрашње коло ЛМ317, улазна струја је исти као и струје оптерећења. Разлика у напон између улаза и излаза у ову врсту регулатора или се претвара у топлоту. 1.5А рејтинг је максималне терет може да подлеже количину топлоте су у прихватљивим границама. Брајан.

Ви говорите за две различите врсте регулатора, ЛМ317 је линеарна регулатора само може да обезбеди напон мањи од улаза и улаз / излазне струје је скоро исти у сваком излазни напон, мислите о томе отпорника АА серији која аутоматски варира отпора како би излазни напон стабилан, због те чињенице додатно напона ће бити утрошене на тој отпорника (пролазе елемента), у виду топлоте. С друге стране, пребацивање регулатора функционише као прекидач који је или укључите или искључите, јер да је ефикасност висока и снаге конзумира у виду топлоте је ниска, постоји и неки краљ складиштење енергије у излаз (калема), а у зависности од на топологије он може дати више напон од улаза (појачају) или мање (оставку), напонски ниво је контролисан од стране контролише пут да је прекидач укључен или искључен (варира дужности циклус). У сваком случају никада не можете добити више енергије него што вам дати износ, тако да када имате понуде која могу да дају мак 1в/1А (= 1В) до регулатора, можете само да добијете излаз који је мање од тога да око 90% (најбољем случају). Када желите 12в/1А (12В), потребно је да наведете бар 13В улаз и ако је улазни напон мањи од излазног напона морате да користите пребацивање регулатора да појача напон. Александар

рецимо имам соларни панел који ће стално дају улаз за око 18В 150мА, након што сам сићи да 12В 150мА и даље је у праву? за мој пројекат ове струје је некако низак, да ли постоји било који метод који би могао повећати струје до 500мА или рецимо 1А?

[Куоте = алекан_е; 858811] У сваком случају [б] никада не можете добити више енергије од износа који сте дати [/ б], тако да када имате понуде која могу да дају мак 1в/1А (= 1В) да регулатора, можете само да добијете излаз који је мање од тога око 90% (најбољем случају) [/ куоте] Ви говорите о 18В * 0.15А = 2.7В напајање, чак и са ефикасношћу од 90% можете. не добијете више од 2.7В * 90% = [б] 2.43В [/ Б] 2.43В / [б] 12В [/ Б] = [Б] 0.20А [/ Б] Александар

Соларна батерија? Уммм звучи заиста добро - Зелена енергија:) ИМО, требало би да користите пуњиве батерије за напајање уређаја и соларне батерије топуп аццу. Онда знак питања - може ли направити "црна кутија" економичнији?

Хвала свима, мој пројекат користи соларни панел за пуњење батерије помоћу ПИЦ микроконтролером. Али мој соларни панел да пружи само 1В и Максимум напона И мера је 10В а струја и немам појма како да се измери, али у складу са подацима то је око 150мА. Да би пуњење батерије 2200маХ, можда треба 15 + сати! ЛОЛ, шта време, па да ли постоји било који други начин може повећати струје до? И поменути 20в је јер имам намеру да серија 2 се соларних панела за овај пројекат =)

Да ли неке једноставне математичке. Не можете креирати моћ, али можете да конвертујете. Енергије имате на располагању је напон множи са тренутном тако да у Вашем случају почнете са 20В и 150мА, која чини 3В. Нека снага је изгубио у конверзији колу, али у основи можете да конвертујете 3В у било коју комбинацију напона и струје све док резултат умножавања њих је 3. Тако да може да произведе 1В на 3А, 2В на 1.5А, 1А на 3В и тако даље. Када покушате да пуњење батерије 12В, максимална струја што можете добити је 0.25А (12 к 0,25 = 3). Да бисте то урадили потребно је да користите прекидач типа начина напајања. Имајте на уму да је ваш 3В Максимална снага од соларних панела, а ви само добили да када панела којима се суочава Сунце у ведро небо, ноћу и у условима цлеар снага ће бити много мање. Такође, сматрамо да ће коло претварања енергије вероватно само постигне ефикасност 80% па излаз ће бити мања од теоријске фигура. Брајан.

Мислим да збуни овде, из листа са подацима лм317, он написао може да се тренутни регулатора стављањем отпорника мале вредности, формула је Иоут = 1,25 / Р па рецимо мој Р 1.2охм, мој Иоут ће бити 1А. Да ли је ово тачно? али у момци кажу да ли је мој улазна струја само 150мА, онда мој излазна струја ће бити 150мА превише, како би то смисла?

Ви сте се односе на одређене везе ЛМ317 који ради као стални извор струје, подешавање излазне струје је прилагођена коришћењу тог отпорника, али ваш извор мора бити у стању да обезбеди да се садашњи. Молимо вас да прочитате Пост # 7 поново [УРЛ] # пост858955 хттп://ввв.едабоард.цом/тхреад203517.хтмл [/ УРЛ] Многи други су вам рекао исту ствар, али из неког разлога га игнорисати. Александар

Како објашњава Алекс, ако жице ЛМ317 као константне струје елеменат, можете одлучити шта излазна струја ће бити избором отпорника вредности. Улазна струја на ЛМ317 ће у суштини бити исти као и струје оптерећења сте изабрали, осим за малу додатни износ се интерно користе у уређају. У серији једноставна елемента тако, не можете се више струје у односу излази! Размислите ове аналогије: Имате цеви црева са водом који пролази кроз то, ви корак на цеви и компримују, тако проток је ограничен, а мање воде излази. Стајање на водоводној цеви ради исто као и ЛМ317 ради на електрични проток у излаз жице. Вратите се цеви, када станете на њега, остављајући за воду цеви мање и воде улази она такође мора бити мањи, не можете замислити више иде у на једном крају оставља него друге. Брајан.

Како би само користите веће соларних панела?

ОК, ја Тотали разумеју. Хвала за све =) Такеши-Сан, јер панел је скупо, лол

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back