4 бита начин ПИЦ-а за ЛЦД интефацинг

B

bangunprayogi

Guest
Здраво, ја сам куетион о ПИЦ-а на ЛЦД интерфејс у 4 битном режиму, ако ја користим еквивалент ХД447780 ЛЦД модул на ПИЦ16Ф84А повезивање у 4 битном моду (има Дб4-дб7 повезивање са пинове ПИЦ) и ја користим ПИЦбасиц компајлера, Да ли мора да се подешавање софтвера / програма за ту намену, или на овај начин је довољно? (Прочитао сам у новинама да се нешто мора да се постави у том програму, јер подразумевану ЛЦД модул је 8 битном режиму, али то вас'нт објаснио). Молим вас, неко да ми помогне.

Хи треба да кажем пицбасиц да користите 4бит интерфејс. За више информација о пицбасиц можете да проверите форуму на адреси: пицбасиц.цо.ук свом одличан сајт посвећен за пицбасиц кориснике. Срдачан поздрав фердс

Иди на овај линк за више детаља [урл] хттп://ввв.мике.цом/лцд.хтм [/ урл]

Поглед на лист са подацима у наставку, углавном на страни 26.. То је да процедура за иницијализацију у 4 бита режим. Али за ЛЦД ради добро, морате да пошаљете нагриза (са 0к3) вредност, три пута, пре него што пошаљете захтев команде на страни 26 датасхеет. Пример: бит_цлеар (РС); / / РС = 0; кашњење (д100ус) бит_цлеар (РВ); / / РВ = 0; кашњење (д100ус) бит_сет (ЕНАБЛЕ) / / Е = 1; кашњење (д50мс); фор (и = 1 и

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back