4 улазне аддер у ВХДЛ аддер

K

killersbeez

Guest
здраво, имам питање топле програмирати аддер са 4 улаза у ВХДЛ! сам направио ову ВХДЛ код је то тачно?! Библиотека иеее; Користите ИЕЕЕ.СТД_ЛОГИЦ_1164.АЛЛ; ЛИЦА аддер генериц (Думми: време: = 0 НС); порт (А, Б, Ц, Д: ин стд_логиц; збир: оут стд_логиц); енд ентити; АРХИТЕКТУРА функционална ЗА аддер ЈЕ ПОЧИЊЕ ПРОЦЕС (А, Б, Ц, Д) бегин иф (= '0 'и Б = '0' и Ц = '0 'и Д = '0') онда збир

Претпостављам да су запоцеле, можда за класу, у ком случају [Б] комешања Носите Аддер [/ Б] је онај који ће бити сеацхинг за. [Урл = хттп://ввв.алтера.цом/суппорт/екамплес/вхдл/в_ф_адд8.хтмл] ВХДЛ-: Риппле Аддер-Носите [/ урл] и то објашњава жубор носе аддер [урл = хттп://ввв.сеарцх .цом / референца / Аддер_ (електроника] Референтни за Аддер (електроника) - Сеарцх.цом [/ урл]) који би требало да помогне.

каже да је за мене и ја не могу пронаћи оно је проблем: (диги.вхдл: у аддер (функционална): диги.вхдл: 64: синтакса грешке, неочекивани т_ПРОЦЕСС, очекујући т_ИФ на ПРОЦЕС в2цц: диги.вхдл: 1 грешке [цолор = "Сребрна"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 00:45 ---------- Претходни пост је био на 00:27 -------- - [/ сизе] [/ цолор] Пронађи проблема све ради, али да ли је 4 улаза аддер или нешто друго?

Овај ред приказује број улаза: У стд_логиц_вецтор ([Б] 7 довнто 0 [/ б]) ово је 8бит аддер. Таласање аддер може каскадних што већем броју битова као што би желели. Ако прочитате референтни линк изнад, и за петље изазива забуну, покушајте читање овај пример. [Урл = хттп://вхдлгуру.блогспот.цом/2010/03/4-бит-риппле-царри-аддер-усинг-басиц.хтмл] ВХДЛ-кодирање савете и трикове: 4 бита Риппле Царри Аддер Коришћење основних логичких кола [/ урл] Ово је капија ниво 4бит аддер и тест клупа за симулацију њено понашање [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 18:31 -----. ----- Претходни пост је био у 18:15 ----------[/ сизе] [/ цолор] О Вооо ... нису видели свој код на врху. Одакле које долазе из?

Здраво у вашем програму не постоји ни носити и уместо "ако" можете да користите "случај" би било боље .. Уколико желите да користите "иф" боље користити "елсиф ".... можете добити грешку у свом коду јер си користио већ много "ако" и један "енд" [урл] хттп://ввв.едабоард.цом/тхреад190952.хтмл [/ урл]

Један предлог, ВХДЛ пружа елсиф. Дакле, уместо иф сваки пут можете користити елсиф. Код ће изгледати чистије и лак за отклањање грешака. Су користили вам много "иф" у горе код, али доеснт имају довољно "енд" да покрије све.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back