50 Охм извор вожњи високе импедансе оптерећења

S

shaileshmore007

Guest
Поштовани Стручњаци, ја сам један 10МХз пулс генератора са 50 ома импеданса извора. Морам да возим кола са овим МОС пулс генератора. Упутства за пулс генератора каже спецификација важи само за 50 ома оптерећењем. Моја апликација мора прецизно напон вредности на улазу. Шта да радим? Тренутно на инструмент Ја сам само постављање 1 / 2 * стварни напон потребан у мом МЗ унос. Али, ако Донно тачност постаје погођена. Било који сугестија молим вас?

Ако користите 50 Охм коаксијални за повезивање генератора импулса на улаз своје коло (високе импедансе), можда ћете добити Дупли се на излазу генератора импулса, али је на улазу свог круга сте управо добили двоструко амплитуде пулс генератора. Зато будите опрезни да не спали своје МОС транзистора. (Мислим ако је ваш круг толерише до 5 волти, подесите макс напона генератора импулса до 5 / 2 = 2,5) [УРЛ = хттп://оцв.мит.еду/цоурсес/елецтрицал-енгинееринг-анд-цомпутер-сциенце / 6-002-цирцуитс-анд-елецтроницс-спринг-2007/видео-лецтурес/лецтуре-25 /] МИТ-ОпенЦоурсеВаре | електротехнике и рачунарства | 6.002 кола и Електроника, пролеће 2007 | видео Предавања | Предавање 25: Кршење Апстракција Баријера [/ УРЛ]

Већина генератора намењен за 50 Охм оптерећења могу да раде без оптерећења, као добро. Ако је извор импеданса је одређен са 50 Охм, очекивано понашање је очигледно. Међутим, можда ћете желети да проверите стварне излазни напон са осцилосцопе ако нисте сигурни око.

Хвала за одговоре. Осцилоскоп показује око 2к вредност (није тачан) поставио сам на пулс генератора, као истакнуто је Милан-Д. Моје сумње је, улазна импеданса осцилоскопа може да се разликује од мог Импеданса кола улаза, па како би требало да обезбеде прецизне напонске нивое до милливолтс?

Када сте се баве са дигиталним сигналима, зашто вам је потребна тако велику прецизност?

Покрените 50 Охм коаксијални кабл из генератора сигнала на дигиталном колу. На крају кабла, пре него што га кука до оптерећења колу, место 50 Охм отпорник од центра контакт са тлом. Генератор импулса ће бити срећни, напони прочитајте на предњој страни ће бити једнака напоне преко 50 Охм оптерећења.

@ Бифф44: Ја ћу покушати ово .. хвала @ Милан-Д: Његов за убрзано старење подешавање коло, где је потребно ацурраци Упто милливолт опсег.

[КУОТЕ] Његова за убрзано старење подешавање коло, где је потребно ацурраци Упто милливолт опсег [/ куоте] Ако сте у потрази за [ја] калибрисани [/ и] тачност, биће тешко да га добијете ни са пулс генератора. или осцилоскоп мерења. Већом прецизношћу од око одсто ће бити ретко наведено од стране произвођача. Генерално, обе стране прекид оптерећења, као што су сугерисали бифф44 ће смањити утицај импедансе оптерећења на пулс величине. Такође, нису помињали укључени ширине пулса и успон временски опсег. За брзо импулсе, оптерећење прекид ће бити свакако у предности.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back