89ц51 интерфејс за РФ 433 предајник и пријемник модула

N

natasie

Guest
Хеи еверионе, ја радим завршне године пројекат РФ систем сигнализације за запослене зоне. захтева да ја користим РФ предајник и пријемник и два микроконтролера за оба модула. Ја сам помоћу 89ц2051 за цкс предајник и 89ц51 за пријемник. Желим бити у могућности да сачувате податке зону на микроконтролер и послати га преко предајника. пријемник це пресрести ове информације када је близу јесте. сада мој проблем је програмирање. И кно да у употреби серијски порт за ТКС и РКС, али не знам како да га програму. плс сваки савет се цени.

напише једноставну серијски програм и контролере и тест ако се правилно раде (појединачно), а затим интерфејс контролер са овим модулима ... [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- пост додат у 20:37 ---------- Претходни пост је био на 20:36 ----------[/ сизе] [/ цолор] [урл] хттп:. едабоард.цом/тхреад175118.хтмл [/ урл] [урл] хттп://ввв.едабоард.цом/тхреад175714.хтмл [/ урл]

Проверио сам ван места и из програма дао, писац је рекао да није давао излаз ... а од друге нити, да ли то значи да ћу морати да користе енкодер / декодер за пријемник предајник ИИ? Мислио сам само могао да пошаље податке и прима га без икакве буке на улазу. и молим вас ми је потребна помоћ са кодирања ... како ли сам требао да пошаље поруку? свако је шаље бројеве, али ми је потребно да пошаљете поруку преко и заиста донт имати било каква сазнања у овој уопште. плс хелп ... [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 23:25 ---------- Претходни пост је био на 23:24 ----------[/ сизе] [/ цолор] Ох и хвала вам за вашу помоћ ... ће и даље поштовати то више ако би могао да помогне ...

ваши подаци треба да буду у АСЦИИ формату, без обзира на број или писама ... и у серијску комуникацију је мало шаље по мало, тако да би требало да буде проблем у слање или примање ......

тако да не морате да користите да енкодер или декодер? Ја само могу директно послати?

Могу вам рећи број екцат део слике модула који користите .. неки су кодера и декодера у самом модулу .. Не могу да кажем без гледања модул ........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back