Још један проблем са УСБ2Сериал конвертор ...

F

fratello

Guest
Здраво свима! Прво, извињавам се за мој сиромашан енглески. Надам да сам у праву објасним мој проблем. Морам да програмирање ЕЕПРОМ-а неке Мицровире (93Ц56). Тако да сам изгради један програматор на серијски порт, са ПониПрог ради одлично! Али ... ја намеравам да користите један лаптоп, са УСБ само! Купујем један конвертор УСБ то Сериал, на основу плодан 2303, ја изгради шематски на основу 74ХЦТ244. Али ... ја немам резултат! Једном сам користи, од некога, један "адаптер" на основу ЦД4069 (нисам сигуран ...?) Са спољним снага (још један УСБ порт) и мој адаптер рад на дугме У реду, чак и пут је мало дуже ... Имамо нешто неко овако зграду? Да ли имате неке предлоге о томе како "повезивање" то УСБ2Сериал конвертор за програмирање те ЕЕПРОМ? Хвала унапред за сваку РЕПЛИ!

ваш серијски програмер користи мало манипулације карактеристике. усб2сериал конвертор неће бити употребљив за то.

Хвала за одговор ... Али, како ја кажем [КУОТЕ = Фрателло; 783892] ја некада, од некога, један "адаптер" на основу ЦД4069 (? Нисам сигуран ...) са спољно напајање (још један УСБ порт ) и мој рад адаптера реду, чак и пут је мало дуже ... [/ Куоте] Дакле, мислим да је то могуће са "нешто"! ...

Хеи ако знате микро контролера можете користити ПИЦ18Ф4550, он има уграђен УСБ хост контролер, то ће се повежете са лаптоп преко УСБ порта и и ће се појавити као уређај за ЦОМ порт у вашем рачунару, онда можете програмирати своје микро контролер за интерфејс са ЕЕПРОМ. Постоји неколико примера за ово решење на мрежи, код за УСБ програмирање ЕЕПРОМ-а и повезивање се могу наћи на сајту микрочип. Ако вам је потребна помоћ можете ме контактирати можете да посетите мој сајт за микроконтролер и ембеддед решења

ПИЦ није тако јефтина ... и имам конвертор. Један 74ХЦТ244 или ЦД4069 веома је јефтино, а ја могу да се опораве од старог рачунара матичних плоча. Ја не намеравам да много троше са овим једноставним "интерфејс" ... Дакле, чекам за даље савете, Хвала вам свима!

је пл2303 адаптера који користе сада (који не ради) исто дело које је радио раније за цд4049 на бази дизајн?

Да, то је исто адаптера. И ја користим са АДМЕМ01, али то није моје (ја позајмим од некога) и ја немам схематски; користите једну ЦД4069 - нисам сигуран.

онда морате да проверите напонским нивоима. мере из О / П пл2303, 244 улаз. његов О / П

пробајте ФТДИ УСБ на серијски конвертор, они се обављају ПЛ2303 чипова.

[Урл = хттп://ввв.фтдицхип.цом/Продуцтс/ИЦс/ФТ2232Х.хтм] ФТ2232Х [/ урл]

Шематски од пост # 1, са 74ХЦТ244, [Б] ради верри фино [/ б]! [Б] Али [/ Б] ... са ИЦ-Прог, а не са ПониПрог, са Пони сам само да читање ЕЕПРОМ, али не и писање! Уживајте!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back