АД8067 у Мултисим - проблем са снабдевање!

M

micard

Guest
Поздрав свима! Ја сам прилично чудно питање. Желео сам да користите АД8067 ОпАмп у мој дизајн, али упркос томе што је оцењено да се до 5-24В напона напајања, када сам га ништа горе снабдевање са +-5.42В, онда излаз појачавача у инвертовања топологија је једнак скоро-ВЦЦ и тамо таласи су сличног облика улазног сигнала. Како превазићи да бисте могли да симулацију кола са +-12В напајање јер може да иде? Срдачан поздрав, Мицард

То нема смисла .. Ако можете, објавите своје *****. датотеке мскк .. ИанП: |

Наравно, ту си. Када промените напон од ДЦ извора напајања 5В да је све као што је очекивано. Али када сам ставио +-6В. Имам ~-ВЦЦ и мали МТК фреквенције сигнала. Микрофон

Основно питање: двојним или један напајање? (Можда сте применили једну понуде без одговарајуће биасинг?). Моје питање је, јер не знам да читам датотеку - чак и након унзиппинг. Да ли је заиста неопходно да се рар?

То је двоструки. Нажалост да - едабоард провере екстензије. Мој фајл је опамп.мс10 датотеке у овај пост је само један са екстензијом *. р00 промењен

Још једно питање: Који добити ћете реализовати? (Као што сам још увек не може да чита датотеке). Да ли знате да ОпАмп је стабилан само из користољубља вредности веће од 8 (према подацима лист ере).

Ја уточиште т видели .. Хвала пуно за мене указујући ову ствар. Али ипак ја користим већу добит. Се испод слике - само напајање мења

То је симулатора, тако да морате да пратите правила, и правило каже да отпорник треба да буде прикључен на улаз (+) и њена вредност би требало да буде еквивалентна импеданса (отпор или) "види" од уноса (-), што у основи знаци Р2 и Р3 паралелно .. Додајте Р1 и сви треба да се врати у нормалу .. ИанП: Д

потпуно тачно! Хвала вам пуно .. Већ сам провео неко време у овом глупо грешка: /

[Куоте = мицард] потпуно истинито! Хвала вам пуно .. Већ сам провео неко време у овом глупо грешка: / [/ куоте] Ја не могу да разумем. Да ли је то заиста узрок проблема? Овде је разлог моје сумње: Цитат ИанП: [и] Ово је симулатора, тако да морате да пратите правила, и правило каже да отпорник треба да буде прикључен на улаз (+) и њена вредност би требало да буде еквивалентна импеданса ( или отпор) "види" од уноса (-), што у основи значи Р2 и Р3 паралелно .. [/ И] Не постоји апсолутно никакав услов (правило) да отпорник "треба да буде повезан на улаз (+)". Такав отпорник је добар за накнаду ДЦ улаз струја да би се избегло померање радна тачка. Међутим, колико ја знам, ОпАмп користи има ФЕТ улазни степен, зар не?. У овом случају, нема потребе да надокнади ДЦ струје и ја бих се изненадио да је ово узрок проблема поменутих. (Чак и за БЈТ улаз фазе и 1К отпорник добити ДЦ улазна струја би требало да имају утицаја лиитле). Молимо обавестите ме о резултатима.

[Куоте] Ово је симулатора, тако да морате да пратите правила, и правило каже да отпорник треба да буде прикључен на улаз (+) и њена вредност би требало да буде еквивалентна импеданса (отпор или) "види" од уноса (-) , што у основи значи Р2 и Р3 паралелно .. Додајте Р1 и сви треба да се врати у нормалу .. [/ Куоте] [куоте] потпуно истинито! Хвала вам пуно .. Већ сам провео неко време у овом глупо грешка: / [/ куоте] Ова тема иде у погрешном правцу и закључак је лажна. ЛВВ је у праву. Не постоји таква правила у симулатору за додавање отпорника на не-инвертујући унос. Можемо додати мало отпорник да помогне конвергирају симулатор до решења, али то није случај. Правило се примењује у стварном животу за оп ампер са великим струјама уноса пристрасности да помогне у смањењу офсет који би иначе бити генерисан пад напона на улаз инвертујући отпорника. Није за АД8067 са својим струјама пицоамп пристрасности. АД8067 модел је сломљен, или Мултисим га не тумачи исправно. Ако уметнете струјна клешта у не-инвертујући улаз ћете наћи велику струју. Предложено решење са отпорником у не-инвертујући улаз компензује за овај проблем, али офсет је и даље велика. Предлажем вам да направите сопствену модел понашања за АД8067 из Дата Схеет.

Хвала, АдрианН! Дакле, ОпАмп модел има грешке као што сте сазнали. Сада моја концепција аналогног света се поново обновљена.

Хвала АдрианН за чишћење случај. Ја заиста некад цовергенце проблема (без употребе отпорника) на не инвертујући унос. Знате ли било који туториал објашњава како да направите сопствене моделе зачин опампс (или других уређаја)? Срдачан поздрав, Мицард

Мултисим има компонентни Визард под Алатке. Ви бисте покренули чаробњак, а затим кликните на симулацију само, затим изаберите број пинова (5 у овом случају), изаберите симбол (оп амп, копирање из базе података). На моделу, почетак модел кафу. Изаберите операциони појачавач, а затим попунити табелу са компонентом спецификације. Мултисим помоћ такође има одељак "Додавање компоненте са Направи компоненте чаробњака". Такође би могао да купи књигу, зачин књига Андреја Владимиреску. Трагање за то на [УРЛ] ввв.Амазон.цом [/ урл] или добити линк са листа наслова књига у мом веб сајту [УРЛ] ввв.МастерингЕлецтроницсДесигн.цом [/ УРЛ]. Такође можете да креирате "визуелно" модела, по један у Мултисим ожичење. Почните са ВЦВС са великим добитак (одабрати АД8067 отворене петље добитак), затим додајте два улазна струја извора за Иб, једно напона извора за Вос, у серији са улаза, један диференцијал отпорник измедју улаза, два уобичајена режиму уноса текста отпорника, серија излаз отпорник за РО. Такође можете да додате један стуб са ВЦЦС и комбинације РЦ. Такође можете симулирати напајања. У сваком случају, превише времена да овде објасни. Књига би требало да вам помогне. Ја ускоро ће имати кратко упутство на мом сајту. Имајте на оку га (РСС њега).

Послао сам овај туторијал. Можете га пронаћи овде: [урл = "хттп://мастерингелецтроницсдесигн.цом/буилди-ан-оп-амп-спице-модел-фром-итс-датасхеет/"] Направите оп амп СПИЦЕ модела из листа са подацима ИТС - Део 1 [/ УРЛ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back