Да ли је заиста потребан ФИР за ово?

B

blapcb

Guest
Желим да се открије ниво горива у резервоару за гориво аутомобила, преузет из напон горива пошиљаоца. Признајем, то ће варирати када аутомобил се креће од слосхес горива у резервоару. Мислио сам да сам могао да урадим следеће: - Прочитајте узорак из АДЦ - Одбаци вредности приградским (да бисте добили ослободити рећи напона шиљака) - Прикупљање и просечна Н узорци преко Т време да се читање (Мислио сам да могу пронаћи узорке време и захтева практичних покушаја и грешке на првом ПЦ) Моје питање је, да ли би овај метод рада, или да ли ми је потребно нешто као ФИР филтер? Ако је тако, зашто? Хвала

Ваш приступ треба да раде као добро или боље од филтера приступа. Ваш начин покушава да узме у обзир варијанте које су вероватно да ће доћи у оно што сте мерења. Пример, уколико се напон шиљци су сви позитивни, ваш метод ће их елиминисати. Филтер метод ће дати лажно повишен читање. Што се тиче слосхинг варијације ... Заборавио сам када и у којој аутомобиле сам приметио горива мерач покаже слосхинг покрет тип. Оно што сам приметио је како више мерач горива постепено расте и пада због вожње горе и доле брдима. Она нема предвидљив шаблон наравно. Она може или не може бити филтрира.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back