Диференцијални Пар Трансцондуцтанце!

S

saad

Guest
Здраво свима! Ја сам помоћу пМОС улаз диференцијалног пара у једној фази ОпАмп. Желим да се повећа трансцондуцтанце (ГМ) од улаза пара. Да повећам размеру (В / Л) да бисте смањили Вдсат, стога очекује да ГМ повећава. С друге стране, пад Вдс је смањен, док Вдсат и ГМ остају готово непромењени (симулација резултати су дати у наставку). Како могу да раздвојим Вдс константа или повећање ГМ уместо тога? Може било ко помоћ? [Сизе = 6] В / Л = 60 [/ сизе] Име: М1 модел: цмосп Ид:-9.90е-05 ВГС:-9.39е-01 Вдс:-5.28е-02 ВБС: 0.00е +00 Втх: - 5.07е-01 Вдсат:-3.59е-01 ГМ: 2.15е-04 дс: 1.73е-03 ГМБ 8.41е-05: [сизе = 6] В / Л = 120 [/ сизе] Име: М1 модел: цмосп Ид: -9.95е-05 ВГС:-9.14е-01 Вдс:-2.70е-02 ВБС: 0.00е +00 Втх:-5.08е-01 Вдсат:-3.44е-01 ГМ: 2.25е-04 дс: 3.54е- 03 Поздрав, Саад

Како могу да видим Ур пмос унос транзистори раде у триода Регионе (ВДС сувише ниска). Изгледа да нешто није у реду у Ур колу или у тестбенцхес. У треба да упарите пристрасности улаз у засићености региону, икада морају да раде у слабој инверзији (испод прага, | ВГС-Втх |

[Куоте = ДенисМарк] Како ја могу да видим Ур пмос унос транзистори раде у триода Регионе (ВДС сувише ниска). Изгледа да нешто није у реду у Ур колу или у тестбенцхес. У треба да упарите пристрасности улаз у засићености региону, икада морају да раде у слабој инверзији (испод прага, | ВГС-Втх |

Није јасно. Које вредности напона на вратима, извор, оцедити чворова? Може бити "цоммон моде напона на улазе ОпАмп је превише низак. За Ур кола дну ИЦМР је ВгсН (М3, М4)-ВтхП (М1, М2). Ја могу да указују на то да у скуп улаза на масу потенцијалних (али Ур кола не дозвољавају ово), или Овердриве напон НМОС је превисока (повећање В / Л однос НМОС).

Поставили сам В / Л М3, 4 да буде иста као и В / Л за М10 (за правилну огледање) за 5. Како би се В / Л М10 утичу отпор излазу и самим тим добити појачало? Добитак је стварно лош (АВ = 10): лол:: лол:: лол:: лол:: лол: Молимо вас да погледате да ли ћаскање биасинг цасцодес праву или не?

Биасинг од цасцоде немају утицај ПМОС пара тачке рада. На слици све изгледа ОК. М14 и М18 мора да има Лагер В / Л однос него М9, М10 и М7, М8, тако да су уређаји послује у засићености икада у најгорем случају (Максимална струја, Максимална температура). У мора да ми дају информације у вези са радом тачке М1, М3 и напони на својим терминалима за решавање Ур примарни проблем.

Као што је већ ДенисМарк питање: шта је здрав режим улазног напона? Ако је ово превише низак онда уређаја и М1 М2 би из засићених региона и делује као прекидачи са ниским излазна импеданса дајући вам мале користи.

Да би М9 у засићености свом напону капије морају бити Вт + Вдсат изнад њеног извора напона (тј. Вдсат10). (В / л) М14 је (1 / 5) (В / л) М9 присиљавање Вг14 да буде изнад Вт +2 Вдсат стога чувања М9 бити у засићености. Молим Вас исправите ме ако сам то да радим погрешно! Ја могу да постављају чвор напоне већине транзистора у појачало у неко време. до тада проверите да ли им добро с обзиром на биасинг? Хвала

То је тачно, али требало би да проверите у ово стање преко ПВТ и у најгорем случају. Дајте ми информације у вези са радом тачке М1, М3 и напони на својим терминалима за решавање Ур примарни проблем.

[Куоте = тирнаног] Као што је већ ДенисМарк питање: шта је здрав режим улазног напона? Ако је ово превише низак онда уређаја и М1 М2 би из засићених региона и делује као прекидачи са ниским излазна импеданса дајући вам Мало [/ куоте] за АЦ анализа., Ја сам помоћу наизменичне 1В сигнала.

Шта је једносмерни напон који се примењује на капији М1 и М2?

[Куоте = ДенисМарк] У мене мора да пружи информације о раду тачке М1, М3 и напони на својим терминалима за решавање Ур примарни проблем [/ куоте] Ево чвора напона (прилог).. Ја користим 1В сигнала наизменичну АЦ анализу. Молимо проверите да ли нешто није у реду. В / Л свих транзистора су М1, М2 = Кц М3, М4, М6, М9, М10 = КБ М14, М16, М19 = КБ / 5 (за правилну биасинг) М17 = КА / 5 (за правилну биасинг) М5, М7, М8 = тразим М11, М12, М13, М18 = 2 * ка, где КА = 15 Кб = 5, Кц = 60 Видите да ли је ишта проблематичан! Хвала

[Куоте = тирнаног] Шта је једносмерни напон који се примењује на капији М1 и М2 [/ куоте] То ће бити кратког споја за аниуаис АЦ анализа? .. се применом једносмерног напона ствар? атлеаст ЈА донт мислити тако

Да. Од гледајући радна тачка информације које сте дали изгледа као да имате ДЦ напон од 0В на капији М1 и М2 и мислим да је твој проблем. Овај напон треба да буде већи. Како Вам се подесити улазни подстицај?

Ок, ВгсМ3 = 0.996В и ВтхМ1 = 0,508, тако минимум од ИЦМР је ВгсМ3-ВтхМ1 = 0.488В. Дакле, ако ДЦ напона на вратима М1 и М2 од 0.488 својих ниско ће ући у триода региону. Изгледа да не граде у тестбенцх исправно. Да, мора да се улази везани за земљу АЦ и АЦ извор мора присутан у серији са једним од њих, али то не значи да мора бити повезан улазе у једносмерну земљу. Примена једносмерне струје извор позитивне улаз (Више од ВгсМ3-ВтхМ1 и ниско од ВДД-ВгсМ1-ВдсатМ11), кратка излаз и улаз кроз негативне индуктивности 1Х (кратко време ДЦ анализа, отвореног кола у АЦ), кратка негативни улаз на масу преко капацитивност 1Ф Такође, (Опен - једносмерне струје, кратка - АЦ). Дакле, улазни Ур "цоммон моде напона ће бити одредјен од ДЦ извора. Место извор наизменичне струје. Није битно у серији на позитиван или негативан начин, то утицати на померање почетној фази само. Амплитуда наизменичне извора и није битно, само да утиче на амплитуде излазног напона, а не добит, или фази, може се 1В, 1кВ, 1пВ, итд На крају крајева не једносмерне струје рад тачке и АЦ симулација. Разлика између позитивних и негативних улаза ће бити офсет напон. Иф у ванна смањење најниже границе ИЦМР у могу везати највећи контакте М1 и М2, за снабдевање шина. Дакле, у повећање ВтхМ1 због тело ефекат. Ако је тело ефекат је јак у могу добити ИЦМР почев од 0В.

Само радознао, шта оп-амп топологија је ово? изгледа као пар разл следи Цасцоде + пресавијени цасцоде. Да ли је то тачно? Која је предност коришћења ове преко пресавијени цасцоде појачало?

од чвор напона за М1 М2 над ВДС

Ура транзистори су у Триоде региону и потребно је да дефинишете једносмерне струје за ваш врата. пре почетка АЦ ДЦ анализа рада ПТ. је основана. као неко исправно сугерише, морате да се повећа врата напон ПМОС да се смањи ВДСАТ и Повећање Вдс. У Гет сиромашних добити, јер транзистори раде у триода региону. Да ли ОП анализу пре него што било која друга анализа и обезбеди транзистори су у засићености.. - Мт

Здраво Саад, како сугерише, улаз пмос парови су у триода региону, јер вдсат = 0.34в и ВДС = 0.0203в, што је ниже од вдсат. Мислим да можете да повећате напон улазни пмос је пристрасности. Срдачан поздрав!

Ја не преферирају коришћење ПМОС уноса разл као пар јер је потребно веће В / Л да добијете исту ГМ која се може постићи мањим НМОС тако да заиста максимално ограничава ваше радне фреквенције Срдачан поздрав, Раниа

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back