Зато је АЦ предност?

J

joe1986

Guest
Зашто електране желе да снабдевање наизменичне струје него директно слање једносмерне струје

На почетку електричне енергије користе у свету, ДЦ је коришћен, а не наизменично. Али онда, инжењери сазнао да, клима је много лакше бити генерисан од ДЦ, и много је лакше било да конвертујете у различите напона за различите примене као и за дуге стазе пренос. Онда АЦ је изабран.

Мислим да лакоћа генерација је отприлике иста за ДЦ и АЦ. Главни разлог зашто се користи наизменичне је лакоћа дистрибуције електричне енергије. АЦ линија фреквенција утврђено од најбољи компромис за трансформаторе и електричне машине губитка, као и трошкове производње. У 60-тих година прошлог века инжењери су почели да развијене једносмерну струју дистрибутивних система јер омогућавају да се смањи велика АЦ вези губитак. Неколико врло јаке струје су изграђене до 1,5 милиона волти, а неки од њих још увек раде и данас. Али то је тако мали проценат светског система дистрибуције електричне енергије да практично можемо да сматрамо да само наизменичне још увек користи у пракси.

За више информација о ХВДЦ, овде је забаван и занимљив брошуру компаније Сиеменс. То укључује техничку преглед са пуно дијаграма и фотографија, као и неке историјске информације. "Високи напон Дирецт Цуррент Пренос - Доказана технологија за снаге размене"

али зар не би било боље да директно шаље једносмерне струје, тако да не би захтевао напајања који претварају наизменичне струје у ДЦ?

Морате узети у обзир Омско губитке. Кажу да све своје уређаје у свом дому у једном тренутку троше 1 кВ и да снаге да их са 12 ВДЦ. Мрежног кабла носи ту моћ да своју кућу би онда морали да издржи струја 83 А Помножи то са бројем домова у вашем граду и сигуран сам да ћете видети смешно количину бакра који би био потребан - и губици снаге у систему. / РАМ: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 1 сати 21 минута: [/ цолор] [/ сизе] Ја би требало додати да је алуминијум се користи у високој напона власт као, у односу на бакар, алуминијум има око 65% од проводљивости по запремини, иако је 200% по маси. И данас је много јефтиније превише. Прочитајте овде више: [урл] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Алуминиум_вире [/ урл] / РАМ

Ако користимо 230/110В ДЦ снабдевање куће, још увек тражимо Енергетски претварачи (Буцк регулаторе). Али нису они као енергетски ефикасна као трансформатора ових дана? (Зашто користите СМПС за ваш рачунар, уместо да трансформатор за напајање?)

АЦ се лако конвертује у величини тако тхатс највећи разлог да може да буде било где конвертује у било ком потребном нивоу напона. Такође, Ац нуди раздвајање физичко одвајање у наш главни и електране линија. у сваком случају величина конверзија је најчешћи разлог за АЦ префференце

Још једна велика предност АЦ је у томе што када паузе АЦ струја електричног лука ће бити естингуисхед на првом нула укрштање напона. Ако желите покретања светла кућа на 220 ВДЦ прекидачи светла се истрошити после неког времена због варничење. Да не помињемо огромне проблеме енергетске компаније би у сечење снаге за одржавање. А онда имамо милионе АЦ индукционе моторе који раде из дана у дан ... / РАМ

[Куоте = јое1986] зашто електране желе да снабдевање наизменичне струје него директно слање једносмерне струје [/ куоте] од: - [урл] хттп://ансверс.иахоо.цом/куестион/индек?кид=20080719041415ААБК9СЕ [/ урл] сам Претпостављам да значи пренос електричне енергије, јер већина аутомобила мењачи су од челика и алуминијума. АЦ вам омогућава да користите трансформатора, који може да промени напона врло велики број, чиме се смањује струја мале вредности. Пошто линија губици услед актуелне, ово дозвољава вам да брод велике количине енергије за велике удаљености, без значајне губитке. Једносмерне струје, не може лако мењати напоне, тако да морате да пренесе ниског напона од 120 волти, и то можете да урадите само за неколико стотина метара.

Радови за високи напон једносмерне струје далековода су радили само за велике снаге линије које пружају електричне енергије из електране до локалне средње центру напона дистрибуције. Затим ту енергију претвара у АЦ са нижим напоном, кажу око 35 кВ и потом дистрибуира на следећи ниво центара за дистрибуцију, где напона сведена на 6кВ. Након овог енергија дистрибуира до следећег нивоа и на крају иде на корисника као 220/380 120/208 од наизменичне напоне зависи од земље стандардима. Дакле, ДЦ је само за велике снаге међуградске преноса јер у овом случају губици снаге су знатно мање. Највећи проблем није био довољно високе поузданости високог напона и снаге конвертори као и њихове високе цене. Био сам укључен у те радове, мало пре око 30 година, и нисам сигуран шта је данашња ситуација, али вероватно је и даље исти. Да КСНОКС_Рамбо, Електротехнички лук неће се угасити после првог нула прелаз. Ово је један од највећих проблема у АЦ ублажавање и обично захтева посебна средства како би се спречило оштећење опреме из варничење. Други пример је лучно заваривање. Лук је лако почети, али да се заустави морате да се повећа дужина лука док јонизација ваздуха прелази границу.

РФ-ом, Да, тачно када се говори о високонапонских СФ6 прекидача прекидаче, али сам мислио на "домаћинству" апликације - вероватно тип који Јое и наш колега Едабоардианс највероватније наићи. : Лол: Ја сам на неко искуство како АЦ и ДЦ тешке контактори - и имали блиски сусрет са лук од ножа сечиво прекидач @ 700 ВДЦ/20 А. Било је прилично застрашујуће ... 8О Што се тиче заваривања: "Једина мана АЦ, чињеница да лук мора да се поново распламсала након сваког прелаза нула, је обратио са проналаском посебну моћ јединица које производе квадратни талас образац уместо нормалног синусни талас, елиминишући ниског напона после нуле прелаза и минимизирање ефеката проблема. " Види Веман, Клас (2003). Заваривање процеса приручник. Њујорк: ЦРЦ Пресс ДОО. ИСБН 0-8493-1773-8. стр 16:: / РАМ ПС Што се тиче ХВДЦ - овде је добар пример њене употребе данас, иако је већ 20 година: [урл] хттп://ввв.фингрид.фи/уплоадс/ЦонструцтионСитеМап/аттацхментс/есите. ПДФ [/ урл]

Говорећи о гашење лука, ево спектакуларно видео и причу. Кликните на реч "видео" на врху странице. [Урл] хттп://ввв.комар.орг/цхристмас/фак/елецтрицал_оверлоад.хтмл [/ урл]

Да КСНОКС_Рамбо, мислим да аутор којима сте навели имати у виду више научних него практично дефиниција поново паљење. Чак и за 50 Хз системе јонизација и даље постоје довољно дуго после нулте прелаза и када се примењује напон прелази јонизација ниво (рецимо око 65 В) лук ће бити само-подршку поново. Обично постоји више него довољно времена. Узгред, лук гашење Проблем углавном постоји када се искључите кола, а не када га укључите. Заправо лук може бити само-подршку за дуго времена, понекад секунди. Када сам емигрирала у 1991 било је немогуће наћи посао инжењеринг и сам радио као заваривач за неколико месеци, само сетити шта сам студирао када је био млад и користи и ове вештине. Дакле, ја знам све ове ствари у пракси. Сада заваривање и процеса је једна од мојих области консалтинга, али већину времена радим са тачкасто заваривање проблема. Понекад користим заваривање лук у мом РФ и микроталасна ради на томе да вара термопарова или неке делове заједно када заваривање је боља као лемљење. Али ја користите специјалне мали електроде за овај посао. Да ецхо47, Хвала пуно. Слика је веома реална. Видела сам такве случајеве неколико пута када сам био студент електро и отишли ​​смо кроз наше праксе са електранама и дистрибутивним центрима. Такве свеобухватне може бити веома опасно и може брзо уништити електричне опреме.

вов ........... врхунски одговора од свих чланова .................... још једно питање ја имам је зашто САД користи 120 Волт АЦ док остатак света иде са 230 ВОЛТИ .................... наизменичне из ова два стандарда који се по вашем мишљењу бољи?

ЈЕДНОСТАВНА !!!!!!!!!!!!!!!!!! Американци хоће да имају своје стандарде .....

Пре неколико година у Великој Британији је 240 ВАЦ и остатка Европе 220 ВАЦ (барем делове сам упознат са), али данас је то 230 ВАЦ широм Европе. Седамдесетих година сам живео неко време у Бразилу, где су имали 220 ВАЦ 60 Хз, али тако да појас вођен грамофона ми смо донели са нама од 50 Хз Европе је да се пин осовине мотора заменити једно са мањег пречника. У супротном евиденције ће играти превише брзо. : Д Све разлике су историјски разлози и било би смешно скупо сада ускладе свету. Помислите само на газиллионс утикачи и утичнице зида који треба да буде замењен! Ми ћемо га направити право на следећој планети. : Лол: / РАМ

@ КСНОКС_РАМБО Нице оне пријатеља .................. вхт је логика која стоји иза америчких користећи 110В наизменичне струје, када је уведен није могао цео свет држе заједнички стандард .. ..........???

Повратку сви су били измишљају сопствену ствар и концепт стандардизације није постојала. Примењује се на све области - само размишљати о различитим типовима Навоји да још увек постоје: [урл] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Сцрев_тхреад [/ урл] и у последње време имали смо ХД-ДВД вс Блу- зрака "битку", тако да изгледа да Неверендинг Стори ... Овде су неке електричне енергије линкови: [урл] хттп://ввв.ееи.орг/индустри_иссуес/индустри_овервиев_анд_статистицс/хистори/индек.хтм [/ урл] Може бити да су САД изабрао 120 ВАЦ, јер стојите боље шансе да преживи. Једном сам узео 110 ВАЦ (у лабораторији) из једне руке у другу, односно преко срца, па иако гадно није мене повредили. Да је била 220 ВАЦ нисам можда је до Интернета ере ... / РАМ

Изгледа да се фантастично истраживач, али није 110В сасвим довољно да проузрокује штету лицу?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back