Избор микроконтролера или софтвер за програмирање

T

TheKnight

Guest
Хеј све. Имам сумње. Ја сам у потрази и нису пронашли никакав одговор. Дакле, овде је моје питање. Имам много ресурса за учење основних електронике и микроконтролера, и схватају да је за микроконтролере програмског језика је обавезан. Дакле, и програмски језик може да се користи за другу намену. Као и за развој софтвера и многим другим стварима. Дакле, моје питање би било: Шта треба да научим .. Микроконтролери или програмски језик, али не и за микроконтролере, али за сличне развој софтвера итд. Ја заиста не знам да ли сам добро објаснио, али ми стварно треба одговор .. Желим да започнете учење чим могу, али не може да одлучи који је бољи, или је будућност .. Молим вас за помоћ. Хвала пуно.

Можда исправан савет зависи од ваше будуће аспирације, тако да можемо само да претпоставимо шта да предложи вас. Други људи ће имати различита мишљења, али ја сам сасвим јасно о томе из мог угла: То је веома корисно имати добре теоријско и практично искуство у електронским колима, за дистрибуцију електричне енергије, процесор дизајн, окупљања програмски језик и компјутерске језике. (Можда ћете желети да додате аутомобилске електрике, комерцијални софтвер, контрола процеса, комерцијалне радио-дифузне, војне и авио спецификацијама, енкрипција и поправке производа широке потрошње!) Више знате и имате више искуства у раду са, онда постаје лакше да се решавају проблеме и остваре добре резултате. Она такође помаже вам да разумете кад вам је заиста потребно туђе помоћи!

Да, свестан сам да је врло корисно знати теоријске и практичне електронике .. Али као што сам рекао, ја сам почео са микроелектронике која такође треба програмски језик .. Али овде има другу намену. С друге стране, говори о ПЦ-програмирању, мислим да сам тамо програмски језици се користе као за развој софтвера. Дакле, ваш предлог да научите их обоје? Зато што на неки начин они мешају једни друге. То је у основи иста само мале разлике .. Хвала.

Ако желите да сазнате како да користе микроконтролере, морате бити у стању да их програма. Мој савет би био да одаберете микроконтролер за које постоји висок језик преводилац или преводилац доступан као део развојног система. На тај начин можете научити језик, као што су Ц или Басиц које могу бити корисне за друге апликације. Имајте на уму да ће лангауаге на располагању за микроконтролер вероватно бити подскуп пуне језика. Посетите мицроцхип.цом за опис своје "ПИЦ" линије контролера, који имају Ц компајлера на располагању. Такође, посетите параллак.цом за тхерир линија "Основни Печат" мицроцонтролллерс које су уграђене у БАСИЦ преводиоца.

Здраво, Мислим да је оно што значи је да ли да уче програмски језик за микроконтролер или за развој софтвера. У ствари концепт програмирања је сличан у свим. Можда оно што заправо значи да ли да науче програмирање ниском нивоу, или висок ниво програмирања. То зависи од ваше интересовање за хардвер електронике или рачунарски систем. пример: да се изгради СМС модем Заинтересовани ниском нивоу програмирања могу бити људи који су заинтересовани за изградњу кола и микроконтролера, Рад са бита и бајта да се ствари раде. Они који су заинтересовани за програмирање високог нивоа желе да купе производ стандардног СМС модем, или још боље уређај са библиотеку или СДК подршку. Или можда чак и не воле да било који хардвер додир уопште. То зависи од вас интересују.

Сионгбоон - Ти дефинетили добили тачку. То је тачан сумње да имам. Обе су веома Амаизинг за мене. Ум, желим да питам вероватно последње питање ове теме, јер да то зависи од интересовања. Како ви кажете, програмски језик је укључена у оба поменута. Али, моје питање би било, да подигнем микроконтролера. Може знање са микроконтролерима некако да се користи са софтвером за програмирање. Или само програмски језик сазнања да се користи ако желите да сазнате нешто ново као што је софтвер за програмирање .. ? Да ли су два повезана? Заиста је потребна ова, али мислим да сам се одлучио за микроконтролере. Хвала!

Да. Почео сам моје програмирање са Турбо Ц + + за време моје 1. године у школи. Онда сам Сазнајте више о микроконтролера у мојој другој години. Користио сам да мислим да нижи ниво програмирања и виши ниво програмирања су другачији. Више идеш, више различитих јесте. Али како време пролази, ја сам схватио да су ствари много исти. Ја сам у више мицронтроллер програмирања. Када сам више програма и компликованија микроконтролера ствари, мислим да је све више и више личи програмирање оперативног система. Ја такође имати прилику да науче програмирање Јава од самог искуства виши. Ја сусрета многе грешке и парадигма, јер нисам разумео јасно како софтвер ради у оперативном систему. Решење које сам научио је, по мом мишљењу веома близу решавања проблема микроконтролера. Они су заправо исти ако идете дубоко у њима. На површини, они могу да изгледају веома различите, али искуство које сте имали може да се преносиви преко два. Они имају исти основни хардвер, ЦПУ обраду секвенцијалним инструкције. Ја бих предлажемо да почнете на нивоу који вам одговара и истражују другог домена, ако постоји прилика.

Хвала на вашем времену и дубоко објашњење. То је заиста корисно. Дакле, сада ћу почети да уче програмски језик (Ц + +) на првом месту. Имају пуно туторијала. У исто време уче о микроконтролера. То је најбољи начин по мени. Што више знате боље да сте:) Хвала пуно сионгбоон!

Ц + + је добар језик за почетак. Микроконтролер које ја знам не подржава Ц + +, само до Ц. још увек корисно да ипак уче.

Ако сте почетник у Ц + + да боље покушати да се вози на рачунару програмирање учења Делфи или Ц #. Главна потешкоћа са Ц + + је употреба показивача, у Делпхи или Ц # ћете разумети брже како да програм и добићете брже резултате (приметити да у Ц # или Делпхи КСЕ показивачи су псовали и да је потребна посебна дозвола да би унсафети кода). Када се програм на Делфи или Ц #, природно да додате Ц + +. Моја поента је - почетна учење програмирања рачунара је лакше кроз Делфима. Најновије Делфи КСЕ је невероватно моћан и нема ништа заједничко са старим Борланд Делпхи

Имам другачије мишљење о учењу тројке у програмирању. Други језик се може лако програмирати у почетку, јер су збринути показивачи, али то може бити тешко препознати показивач / меморија проблем када програм дубље. Показивач / Мемори приступ је веома важна тема за разумевање. Иако је програмски језик као што су Јава и Ц # има смећа прикупљање карактеристике које штеде програмер пуно показивача / проблема са меморијом, ипак је могуће производити меморијске цурење или показивач проблематично кодова. Ц + + је мање од прашта Јава / Ц #,, дајући вам фатална грешка за грешку / грешке коју производи. Можда вам дати утисак да су се побринути за то све. Да ли имајте на уму да ваш кодови и даље имају концепт показивача ума. Јава / Ц #, језик може бити прилично апстрактно за почетника. Показивач може бити другачије види на овим језицима. Учење Ц + + прва може да вам пружи основе да цене језик као Јава / Ц #. Бићете у могућности да пишете више робустан, мање луд кодова.

Дакле, ваш предлог би био да директно иду у прво узме другу програмске језике? Узео сам Ц + + књиге и видео туторијала и видео показивача и они су збуњујуће. Зато морам да идем са другим програмским језицима, или ићи са Ц + +? Хвала.

Лично сам имао исте проблеме као и ви. Покушао сам неколико пута без успеха да се возе на Ц + + и био је превише тешко за мене да разуме показиваче. Онда мој пријатељ ме је саветовао да се почне са Делпхи и на првог дана сам био у могућности да пишете једноставне апликације! Дакле, нема поређења - са Делфи после неколико сати ћете моћи да урадите једноставне програме, у Ц + + потребно је много више читања и експеримената. После неколико година сам научио Ц # и Ц + + и моје искуство у Делпхи ми је помогла да лакше разумеју Ц + +. Употреба показивача ће вас одвратити од Објектно оријентисано програмирање, Делфи начин приступа објеката је само "природно" један. Једном када знате Делфима ћете сазнати да је Ц # је врло сличан Делфима. Ц + + јер показивачи је далеко и од Ц # и Делпхи. Ја сам чврсто за Делпхи, ако сте почетник, када сте доживели можете да одете у Ц # и Ц + + (најтеже)

Ако бисте могли да указују на тип микроконтролера који желите да користите и подручја примене, више релевантних и до тачке Предлози ће поп-у брже. Може бити ваш захтев не може да захтева исцрпно проучавање програмских језика на располагању.

Па за почетак сам почео са 16Ф84 .. Али, нема намеру да се заустави. Имам књиге и туторијале за микроконтролере, а ја тренутно сам почетник у томе, али ће научити. О програмским језицима, да сам такође чуо да је то лакше са Делфи, али ипак ћу покушати са Ц + +. Хвала вам свима. Веома цењена помоћ.

Хи [КУОТЕ] Да сам такође чуо да је то лакше са Делфи, али ипак ћу покушати са Ц + + [/ куоте] мислим да си у праву да иде са Ц + +, када своје концепте су јасне можете да користите да програмски језик, са Ц + + почетне учења може бити дужи. после Ц + + сваки језик ће изгледати лако. Пошто сте, такође студирате Мицрос проћи кроз скупштину језик. :)

То је оно што сам мислио. Хвала тета:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back