Како да се смањи оффсет напон у диференцијалној појачалом.

Y

yikwon1

Guest
Дизајнирао сам Бандгап референцу користећи ТСМЦ. али, ово бандгап референтни напон варијација је већи од очекиваног. то је око 70мВ. Дакле, претпостављам да диференцијал појачало у БГР има већу офсет напон. У овом случају, како могу да смањим или уклоните оффсет напон. Повећање појачање диференцијалног појачавача и добар распоред с обзиром на неусклађеност су све ствари за то? Да ли постоји начин да се смањи оффсет напон? -Хвала.

[Куоте = ииквон1] сам дизајнирао Бандгап референцу користећи ТСМЦ. али, ово бандгап референтни напон варијација је већи од очекиваног. то је око 70мВ. Дакле, претпостављам да диференцијал појачало у БГР има већу офсет напон. У овом случају, како могу да смањим или уклоните оффсет напон. Повећање појачање диференцијалног појачавача и добар распоред с обзиром на неусклађеност су све ствари за то? Да ли постоји начин да се смањи оффсет напон? -Хвала [/ куоте] шта ако замените амп диференцијални од идеалног појачалом.? варијације би бити мањи?

Мислим ур геттинг офсет о високом страни. То би могао да кажем нешто полукружно само после гледања Ур Шема оп-амп.

Хвала на одговорима суштини ова резултате (БГР излазни напон 1.25В = 1.175В ~) се мери, а не резултате симулације. Дакле, ја само мислим да су ови узроци томе офсет напона или БЈТ мисматцхинг. дакле, желим да знам на смањење пут за офсет напона. Да ли постоје неки други разлози за БГР с варијацијама? Као што знате, то је веома тешко наћи основни узрок, јер не могу мерити никакву сврху осим БГР излаз. Хвала.

Здраво, Ако ваши резултати мерени показује оффсет грешку, прво верујем да може бити због саме опамп. Као што горе наведено, сиромашни уређај матхинг од опамп самог распореда могао покренуло ово. Ви сте поново да симулира своју пред-силицијум симулацију намерно уводи неке од уређаја за унос неусклађеност да види овај ефекат. Други фактор диода као и неусклађеност.

Здраво, ако постоји било који тип отпорника који сте користили за БГР, водити рачуна о томе да увелича процеса варијације.

Хвала на одговорима. Пројектован и симулирани БГР блок с обзиром на процес варијацију и ЛПЕ парастиц (екстракција). Резултати симулације састао спецификацију сам очекивао под ФФ, ТТ, СС, СФ, ФС-40'Ц и 80'Ц ~~~ХЕАД=ННС~~ХЕАД=побј условима. Да би се рећи истина, ја не разумем зашто не може да провери да користите симулациони процес. Да ли морам да урадим нешто за њено откривање у симулацији процеса? Хвала.

Да ли сте покренули Монте Царло анализа за неслагања? Процес углови се не рачунају са неусклађености уређаја. Улазни транзистори на појачалу може да буде критичан. Које су величине улазних транзистора?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back