Канала коефицијенти и пут успеха

M

mish111990

Guest
Хи, ИМ покушава да модела фединг Раилеигх канал са АВГН за хибридне шему релеја за прослеђивање. Имам генерисана канал коефицијенти онда је хит ме да нисам укључују мере за пут као губитак сигнала се шири. Ја сам помоћу МАТЛАБ-а генерисаних коефицијенти (х) и буке (Н) користећи унапред уграђене функције. (И = Х * к + н), ја имам даљину параметар, али ја не знам како да укључите фактор путању губитак као сигнал путује од БС до МС. Да ли је путања губитак већ у коефицијентима?

Не мислим да своје коефицијенте такође укључују пут губитке. Они само треба да узме у обзир варијација путу губитка услед фединга. Као једноставан приступ, примењују само на чисто ЛОС везе, можете да примените формулу ПатхЛосс (дБ) = -27.6 + Н * ЛОГ10 (Ф * Д) где је ф = фреквенцију у МХз, Д = удаљеност у метрима, Н = коефицијент ( 20 на отвореном, око 35 у затвореном простору). За сложеније моделе (урбаним срединама, НЛОС, унутрашњу употребу), можете да се односи на стандардних трошкова-231.

хвала за одговор. тако да по цени 231 чинити у значи КОШТА Хата модел. [УРЛ = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Хата_Модел_фор_Урбан_Ареас] Хата модел за урбане области - Википедија, слободна енциклопедија [/ УРЛ] Приметио сам да ће пут бити губитак у дБ. Дакле, ако сам Снр (дБ) на пријемник, да само одузимање губитак пут из ње под условом Снр се обрачунава коришћењем канала цоеффицитентс?

Да, ја Мент Окумура-Хата модела. У ТКС-РКС систем генерално знате излазна снага предајника ПТКС, појачање две антене прима и трасмиттинг Гтк и ГРКС, губици у целом кабла МЗ и осетљивости пријемника на страни Прк. Ако нема других Интерфер је присутна онда, како би добио сигнал мора бити: Прк> ПТКС + ГТКС + ГРКС - ЛЦ - ПатхЛосс сви у дБ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back