Коаксијални кабл за мерење високог напона Пулс

M

mmv2062

Guest
Здраво свима, имам да се повежеш пулс од 500В врха 50уС да осцилоскоп преко коаксијалног кабла. Који тип коаксијалног треба да користим? Покушао сам са РГ11, али у складу са спецификацијама Белден РГ11, Максимални напон 300Врмс. Пулс је изведена из капацитивни делитељ (К = 800) у високонапонски импулс тест трансформатора. Хвала

300Врмс је просечна. Ваша 500В је врх, какав је ваш просек? Требало би да пронађете кабл може толерисати свој врхунац и просечна у исто време.

РГ11 је одређен са 5 кВрмс радни напон за ниске фреквенције. Радиофреквентних операција ће се додатно ограничити површински ефекат и диелектрична губитака. Не могу да замислим, да ограницења за Ваш проблем.

Ви, наравно, схвата да ће 500В пулс издувати предњи крај већине стандардних Осцилоскопи! Мораћете осетљив на напон преградом, а требало би да буде упарен са карактеристичне импедансе кабла.

Да, ја сам помоћу сонде осцилоскопа 100Кс и планирао да користи Т-конектор за повезивање са 75 ома Терминатор и осцилоскоп је сонда. Хвала бифф44.

Жао нам је, рано ујутро ваљда, али то нема смисла. Молимо Вас да нас скицу. Тачне податке о томе како да урадите да утврди да ли ће радити или не.

Мислим да би требало прекинути у коаксијални 75 Охм Терминатор како би се избегле рефлексије. Али ми је потребно за повезивање сонда осцилоскопа који је 10М паралелно са неким капацитивност и БНЦ конектор, а затим Т-конектор дозволите ми да се повежеш са коаксијални Терминатор и осцилоскоп сонде, помоћу БНЦ, Ф да адаптера типа. Систем је сада ради без Терминатор, коаксијални (30мт приближно) је директно повезан са сонде. Та веза, по мом мишљењу, ствара осцилације у успону пулс.

Као што је већ поменуто бифф44, импеданса упарен, мали отпор напон разделну би очигледно решење ако оптималне перформансе пулс је намењен. Коришћење високе импедансе пасивне осцилоскоп сонде као делилац напона је наравно могуће, али 75 Охм раскида далековода је обавезна. Улаз капацитивност осцилоскопа пробле ће и даље изазвати неке рефлексије, зато ово решење не може да се такмичи са осетљив на разделник.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back