МАКС7219 није баш човек довољно!

D

Damnthistinleg

Guest
Поздрав, ово је мој први пост овде па вас молимо да иду лако на мене. Иако сам мало знања, то је више простора него Марк - Ако видите шта мислим! У сваком случају, ја радим на пројекту за који мало МАКС7219 је готово идеалан. Морам да возим 8 великих седам приказује сегменту, али они захтевају више снаге него што је доступан директно из 7219. Иако ниједан лист са подацима је на располагању за дисплеје, сваки сегмент чини се да користе четири високе осветљености ЛЕД диоде у серији са 100 ома отпорник за ограничење струје. Сумњам из овог да су намењени да буду вођени 12 волти једносмерне струје. Волео бих да искористе ПВМ затамњења објекат на МАКС7219 тако да је потребно да урадите две ствари. Прво, ја ћу морати рачунати да одустане од вредности отпорника на око 27 ома да се повећа струја кроз ЛЕД, јер ће сада бити пулсирајући. Друго, ја ћу морати да појачају излаз из 7219 како би се обезбедила одговарајућа напона и струје. Проблем је што ми је потребно да то урадите што је могуће ефикасније, као Желим да покренем све од 12 волти батерија. Много хвала унапред за сваку помоћ! Дејв.

Довнлоад са подацима одавде [УРЛ = хттп://ввв.аллдатасхеет.цом/виев.јсп?Сеарцхворд=МАКС7219] МАКС7219 са подацима, МАКС7219 Датасхеетс, МАКС7219 Датенблатт, МАКС7219 упутство, МАКС7219 Дата Схеетс ", МАКС7219 ПДФ - АЛЛДАТАСХЕЕТ.ЦОМ [/ УРЛ ] мозда са подацима за приказ који сте покушали да користите, може бити имали од истог сајта.

Хвала, али 7219 лист са подацима није проблем и не треба ми за се приказује као сам их пратити напоље. Заиста сам у потрази да пронађе најбољи начин да их вожње без коришћења нешто као неефикасне Дарлингтон низ. Дејв.

Дата Схеет показује како да користите цифра диск са спољним ФЕТС када користите велике екране. Ако то још увек није довољно, можете да користите диск транзистора на сегменту сигнала, као и да и даље останете пвм затамњивањем контролу. Брајан.

Аах, видим. Сам пропустио да је мало. Имао сам поглед на то, али не мислим да ће да помогне у мом случају. МАКС7219 потребно 5 волти и цифре потребно 12 волти. МАКС394 не изгледа бити у стању да рукује разлика између напона напајања и напона и укључен у сваком случају, Максимална струја кроз прекидач 100мА. Сада сам спавао на њему, међутим можда и једноставан одговор. Проблем је заиста чињеница да приказује су заједничке катоде. Ако су заједничке аноде и сам се пребацио 0 В стране, ја би требало да буде у могућности да користите једноставне НПН прекидач који би могао и даље да искористе ПВМ затамњења на МАКС7219 са минимумом компоненти. То би такође решити проблем пребацивање високог напона. Имајући то у виду, то је вероватно лакше да десолдер ЛЕД у цифру и претвори их рунду. Да ли ово звучи зар не? Дејв.

Поларитет сигнала МАКС7219 дозвољава коришћење заједничких катоде екрана, будите опрезни ако сте само пребаците једну страну, нарочито ако сте обрнути сигнала или ћете наћи све цифре [и] [б] осим [/ б] [/ И ] онај који лелите истовремено приказан! Био бих склон да остане са истом цифром диск колом (тло страна), али се подигне анода страна од 5В до 12В. Проблем са овим је користи више компоненти, вероватно је потребно два транзистора, један вођен аноди (сегменту) диск и један "виси" са 12В напајања линије. Сваки би се обрнути сигнал доводи га назад на исправан поларитет. Стицајем околности, ја сам дизајн пројекта у току који користи МАКС7219 да возе 64 појединачне ЛЕД диоде и један други пројекат у припреми која користи 8 к седам сегменту ЛЕД диода, али мора да их вози веома високе осветљености, тако да може суочити сличан проблем као што . Брајан.

Требало би да размислите о коришћењу извора као што су возачи УДН2981 или Дарлингтон низова као УЛН2803 на ЦА или ЦК Фиксни 7 сегмената.

Хвала Абидр, УДН2981 изгледа идеалан је за ову апликацију - под претпоставком да може да рукује струју. На 12 волти, ја сам гледајући појединачне сегменту струја 100мА, али то је на дужност циклус од око 10%. Примећујем да користим препоручени максимални излаз рејтинг овај чип је 350мА, али да ће бити случајева у којима свих седам сегментима и децималне тачке су у службеној употреби, на тај начин долази до 800мА. Ја ћу само да се домогне мало и покушајте да их напоље! Пробао сам УЛН2803с у прошлости и да знате да можете да "упарите" улази повећају руковање. Сумњам исто важи и за УЛН2981, тако да је могућност. Ако тренутни руковања или компонента рачунати остаје питање, претпостављам да сам увек могао да РеВире цифре да ради са 8 ЛЕД у серији. Бих треба да се снабдевају / пребацивање 24 волти, али бар би тренутни преполовљен. То је сасвим лако да се докопају превише великих 24 В батерије. Само мисао! Ја ћу ископати веробоард и врати се на све вас. Хвала за савет до сада! Живели, Дејв.

Да УДН може и бити упарени као УЛН2803. Ја сам упарени тројица заједно и је радио беспрекорно, једино цака је УДН је 4 пута скупљи од УЛН2803 у мојој земљи. Не жали мада, њене погодан за лемљење ДИП 16/18 од 8 транзистора или ФЕТС

Здраво. Ја сам у потрази за решење готово потпуно исти проблем. Морам да возим заједничком катодом 3 инча 7 приказује сегменту са МАКС7219. Сваки сегмент захтева 9В 20мА. Дакле, за разлику од онога, да сам још увек добро у максимално 40мА по сегмент који подржава МАКС. Ја само треба већи напон. Тако да мислим да сам могу да користе МАКС-цифрени стране судопере, али је потребно да додате компонената стране сегменту извор. Прочитао сам на овом предлоге тема али не могу сасвим слике у мојој глави како то да урадите ово. Да ли неко има дијаграм решења, молим вас?

Да тоне можете користити и за извор УЛН2к03 можете да користите УДН2981.

Хвала за то. Будући да сам у року од 40мА Претпостављам судоперу стране (цифра возачи) може да се користи директно, је ли то тачно? Тако да сам само треба да ставите једну УДН2981 у сегмент линије и стави на 9В и подземних УДН2981?

Ако би добили ТПИЦ6Б595 онда прилогу коло је веома добар. Његов сат РТЦ. Његова заједничка анода на основу РТЦ. Пошто нисам био у могућности да пронађу заједничке катоде 7 сегмената у мојој земљи, дакле, увек сам се кола на основу ИУ бтв: Ово није мој пројекат, пронашао на нету, пре око годину дана, ја сам га направио за 2,3 инча 7 сегмената и то ради беспрекорно еверсинце.

[Куоте = абидр; 865638] да тоне можете да користите и за извор УЛН2к03 можете да користите УДН2981 [/ куоте] сам направио схематски додајући да УДН2981 сегменту возача.. Можете ли молим вас да погледате приложене еми и видите да ли сам схватио ово исправно? Да ли је ОК да потонути струја кроз ЛЕД цифре возачи Максимални или би било апсолутно неопходно да се тамо Додај још један екстерни програм? Хвала! Крис

Технички На први поглед, шематски је у реду. Али, искрено никад нисам покушао је тако, могу да кажем сигурно да ће функционисати. Само да буде на сигурној страни сам "лично" би радије користи лавабо возача као што је 2803, пошто користите 12 волти напајања, тако да бих Претпостављам 7 сегмената су више од 2,3 инча величине.

Да, они су 3 инча приказује. 6 ЛЕД у серији за сваки сегмент (2 за децимални зарез). Тако да бих додати УЛН2803 у цифру линије као УДН2981 већ ступили у контакт ПИН 9 до земље и ПИН 10 на исти 12В напајање као УДН2981? 12В напон би требало да имају пао на нулу у овом тренутку кроз ограничавање отпорника и ЛЕД диоде. Дакле, овај драјвер само да би било потребно да тоне више струје него што МАКС регулатор, зар не? МАКС7219 лист са подацима може да каже да цифре возача судопере 320мА. Са 8 сегмената у сваком 20мА да ће се кандидовати на 160мА ако су сви сегменти су на. Ово би требало бити у оквиру спецификације. Да ли би сте додали 2803 као мера предострожности или постоји неки други разлог не видим у овом тренутку? ;-) Мислим да је мој почетних проблема у моје мишљење је да сам мислио сегменту тренутне треба да проистичу из сегмента возача кроз ЛЕД * * Назад на МАКС цифру возача. Али, чини се да су само логичке нивое после свега, али са константном струјом извора у сегменту управљачке програме. Што се тиче извора константном струјом у сегменту возача, да ли то треба посебну пажњу, као што отпорника између МАКС7219 и УДН2981? Или могу једноставно третирати онда као нормално излази логика на нивоу уопште?

У реду, ја сам променио ему да укључи УЛН2803. Заправо 2 од њих. Пошто је УЛН2803 инвертовања сам морао да поново обрнути улаза. Више бих волео да употреби другу УЛН2803, углавном зато што волим свој ПИН-аут да, рецимо, пар 7404с. Да ли мислите да ће то радити на овај начин? Наредио сам неколико УЛН2803 и УДН2981 из Кине, али ће морати да чекате месец дана или тако за њих да стигне пре него што могу да испробају ово (много јефтиније!).

Лепо нацртана! Само два коментара: Не можете гет еноугх диск Тренутна у другом 2803, осим ако спустите 4К7 отпорнике до 2К2 или мање, боље решење би било да користите ТТЛ или ЦМОС инвертор уместо првог 2803. Запамтите ови уређаји могу само судопера струја, они не могу да извор тако да се ослања на 4К7 да обезбеди све пристрасности на другу 2803. Будите пажљиви са раздвајање децимала сигнала, то је вероватно потребно вредност већа од 150Р да ограничи струју као да ће бити мање ЛЕД екран унутар модула. Узгред, не морате да се повежеш ВЦЦ пин другом 2803, уређај не повлачи тренутни тако да не треба напајање! Можете да повежете преко ПИН бисте се пребацили на терену, када је затворен ће претворити све цифре у исто време ради тестирања. Брајан.

Хвала за то. Ја користим за мој ДесигнСпарк шемама сада. Бесплатно је и много забавније него, рецимо, МС Паинт. : ДИ да сам имао обрачунава 4к7 Пантс за 2. 2803 из листа са подацима. Вин 3.85В / иин 1мА = 3.85кОхм. Али ја сам вероватно није у потпуности схватио да лист са подацима за 2803. Када стигну ћу то проверили на даска за хлеб са различитим вредностима. Изабрао сам имао још 2803, као инвертор због много згодније ПИН-где и ван су један наспрам другог. Ово коло ће на крају бити урађено на Веро стила траке одбора и 2803 пински излаз би да је тако много лакше у односу на 7404 на пример. У праву си око децималног зареза. То је само 2 ЛЕД диоде и ради на 4В 20мА. Променио сам да је један отпорник. Имао сам још мислио синоћ. Од сегменту возачи МАКС7219 су константне струје извора, не би морам да ставим отпорник од сваке линије на терену како би се дозволити да се тренутни проток? Сумњам да би 2981 судоперу да је тренутна. Ако сам подесите мак 10мА извор 3.5В, отпорници би вредност од 350Р. Променио сам ему томе и прилогу је.

Ваш обрачун наопако! Ако је Вин је 3.85В а понуда је 5В, отпорник мора да падне (5 - 3.85) = 1.15В на 1мА што га чини 1.15К. Био бих склон да га пробају без додатних оптерећења Отпорници и додајте их ако је потребно, Максим не показују возача излаз ему тако да је тешко рећи шта се може десити. Брајан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back