Могу ли да користим конвертор фреквенције за локални осцилатор имплимент

O

obrien135

Guest
Здраво, ја сам покушавао да добије 10МХз локални осцилатор да ради за неко време. Покушао сам око 15 или 20 различитих дезена, па чак и комплет, али нико од њих радили поуздано. Питао сам се да ли је изводљиво да користите комплет фреквентни претварач приказан на линк испод, са 10МХз кристала, и врло ниске фреквенције осцилатора променљивих за генерисање 10кХз до 300кХз улаз за последицу низ 10,01 до 10.3МХз. [УРЛ = хттп://вб9кзи.цом/лфцонв.хтм] ЛФ Конвертор - Шунка радио Комплети [/ УРЛ]

Конвертор ће генерисати дупли сигнала страни бенд, који нећете желите, као што претпостављам.

Ако сам за циљ је 3МХз. Њен за ССБ примопредајник 40М.

[Куоте = обриен135; 858773] Ако сам ја за циљ је 3МХз. Њен за ССБ примопредајник 40М [/ куоте]. Који је ваш циљ?? Да бисте добили стабилног локалног осцилатора који ће радити 10МХз или неку другу посебну спецификацију?

Да је први сте поменули је циљ. Ја само желим да се стабилан на 10,3 МХз, 10 осцилатора.

[Куоте] Ако сам ја за циљ је 3МХз [/ куоте] Да, али мешање 10 МХз са ниске фреквенције осцилатора у редовном бетон производи 10 МХз, + / -. ЛФ, тако да добијате најмање слика на 2 * ЛФ у вашег пријемника.

Шта ако ставим кристал на филтер излаз за бетон (бетон комплет за 10МХз и 10-300кХз)? Да ли + / - ЛФ замрсити ако на пријем и РФ излаз на преносе?

У једном од наших дизајна, користили смо једну ЛО (2310М) за оба РКС РФ (2450М) и ТКС РФ (2660М), тако да смо добили РКС ИФ (140М) и користи се ТКС ИФ (350м). Заправо, ја не разумем ваше питање. Можда би требало разјаснити шта је ваше ТКС радиофреквентних таласа, ТКС АКО, РКС, РФ, РКС АКО, итд

У реду. АКО је 3МХз. меша се са микрофоном за производњу аудио-ТКС АКО. Ово се меша са осцилатора који је 10,1 - 10.3МХз за производњу 7.3МХз РФОУТ. Исто ЛО се користи за РКС и меша се са 7,1 - 7.3МХз са РФ улаз излаз појачала из антене и подешавање резонантних кола. Ово РКС АКО производи од 3МХз. Да бисте генерисали 10,1 на 10.3МХз је проблем. Мислио сам да овај трећи комплет за бетон и 10 до 300кХз осцилатор могао одговорити проблема. Питао сам да ли сам на правом путу, или ако, како господин из Бохум поменуто, може доћи до проблема са + / -, ЛФ, (НФ = 10 до 300кХз).

Ово би требало да буде нека такта кола или сат блокаде из пријемника кола, али ја нисам упознат са тим.

Мислим да је оно што вам је потребно је подесиви осцилатор који покрива 10,1 на 10.3МХЗ и фиксни осцилатор на 3.0МХз на пријему, да комбинујете улаз између 7,1 до 7.3МХз са осцилатора за производњу основних 3МХз АКО излаза које можете да филтрирате, појачају и демодулате да се опорави сигнала. На пренос, да генеришете модулисаног сигнала фиксним на 3МХз, помешајте га са осцилатор да га смени и до 7,1 - 7.3МХз где сте филтер власт појачали га и храни га на антену. Генерисање осцилатор фреквенције треба да буде веома једноставна, лично бих користити ПЛЛ да то буде стабилан колико је то могуће. Мислим да бих бити у искушењу да погледамо алтернативне фреквенције за ИФ мада, имате потешкоћа у проналажењу готове филтере за 3МХз, то вам је за нешто више вероватно могла наћи офф-тхе-полица филтере који би вам уштедети пуно посла . Ако планирате да користите уски пропусни опсег за ЦВ или ССБ режима то би дефинитивно бити корисно. Брајан.

[Куоте = обриен135; 858786] Да да први си поменуо је циљ. Ја само желим да се стабилан на 10,3 МХз, 10 осцилатор [/ куоте] Зашто не користите ПЛЛ ВЦО +?. Једноставно цео ПЛЛ ће вам дати врло стабилан и програмабилни фреквенције извора .. Најбоље решење је најједноставнији ..

Да ли ће изгледати у ПЛЛ. Хвала. Главни проблем сам имао био, у ствари није сплаварења, али интермиттанце осциловања. Зато сам мислио комплет би помогло, јер користи кристала и може се лако вариед са ЛФ унос. Али, као џентлмен из Немачке није помињао + / - НФ може изазвати неку врсту ометања сигнала желео. Питао сам се да ли би то бити проблем и ако је тако, како да се око ње. Надао сам се да сазнам пре него што улажу новац у комплету. Да ли мислите да је комплет расипање новца и погрешан начин да иде?

Један бочни појас за бетон, који генерише нпр 10,01 без 9,99 МХз, у исто време ће укључити много комплекснија кола. Такође сам се определите за ВЦО / ПЛЛ дизајн.

Хвала вам, све за ваш повратне информације. Мислим да знам како да сада наставите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back