Потребна помоћ за изградњу ФМ предајник

D

devilgod

Guest
Хи гуис, Моје име је девилгод, од прошлог месеца, био сам истраживање на изградњи ФМ предајник. Ја сам укупно почетник. Нашао сам видео на ИоуТубе, где је тај тип направио дрвене ФМ предајник. м.иоутубе.цом / Ватцх ГЛ = УС & хл = ен-УС & цлиент = МВ-Гоогле & в = ДКСхбГздецХИ & фуллдесцриптион = 1 Он су послали списак ствари потребних превише. Купио сам ствари из продавнице. Листа: - 1) 2Н3904 транзистора Кс 2. 2) 1нФ керамички кондензатор. 3) 100нФ керамички кондензатор. 4) 10пф керамичке капа. 5) 33пф керамичких капа. 6) 22нф керамичких капа. Кс 2 7) 1-5п ДО 30П тример ваздуха. 8) 470 Р отпорника 9) 47К отпорник 10) 10к отпорник 11) 68к отпорник 12) 1М отпорника 13) 10мм микрофон 14) Антена 15) батерије утикач Сада, када сам пратио тут, И цант види шта отпорник и цапацито је користи. Значи шта да користи, где и он чак и наметале су глас у видео. Тако да сам збуњена. Тако да свако може да пружи неке информације, кола дијаграм да би ФМ предајник од ових ствари. Молим.

Шеми трепери до сада и тхен.Вхен свој на екрану паузирање видео и покушајте да копирате кола доле на парчету папира да ради из. Искрен

Поздрав ... ФМ предајник кола постоје у многим веб сајтовима. Само немој Гоогле претрага слика "ФМ предајник шеми" и ви ћете добити много ..

Хвала момци, ја наметале видети, постоји цкт дијаграм у видео ....:) ја цу порука да сам било какав проблем са којима се суочавају ...

Отворио видео на Иоутубе сајту редовно, паузирали видео 00:58 и добио следећи снимак екрана. [Аттацх = ЦОНФИГ] 58478 [/ аттацх] То би требало да да ти иде. Ако не знају да читају кодове отпорник боју бенд, он Гоогле и има много туторијала. То је заиста прилично једноставно када погледате познат отпорник и поклопити да је боја / бројеве.

Иа сам екрана .. али у овај видео, постоје кондензатор написане на 223 на њему. али имам кондензатора 203 написано на њему. тако ће 203 ће уместо рад ИТ ...

Да, можете да користите овај кондензатор. Нису све вредности су од кључног значаја. Кондензатор кодни број: 1. број је 1. цифру, 2. број 2. цифра, 3. број је број нула да капацитивност у пФ (1пФ = 10 [суп] -12 [/ СУП-а] Ф) ВВВ било слова - они само указују на толеранцију и напон. : Лол: на пример: 223 значи 22000пФ = 22нФ и 203 значи 20000пФ = 20нФ

Још 1 питање, У овом видеу је користио четири ред калем. Могу ли да користим ручно калем од бакра од себе ... и како могу направити 1 / 8 диамтере калема као потребна у овом колу?

Да, Схуре. Треба да имају само неке емајл жице и 1 / 8 бургија ... : Лол: калем су намотани у једном слоју користи бургија као навијање облику. Можете користити 24-27 пресек жице Искрено од старих трансформатора, или од старог телевизије скретање. Ако не можете да пронађете жице да се рециклирају морају да купују емајлом покрива жице као у специјализованим продавницама продаје "магнета жице" (такође тражи за продавнице које се специјализују у премотавање електромотора). : Лол: [имг] хттп://тхелеггиос.нет/вб2хол/пројецтс/рдф/цоил2.јпг [/ ИМГ]

Хи гуис сам поново је потребна помоћ ... видела сам момка у видео: Не користите тример ваздуха, али је наведено у делове који се користе .... тако да свако може рећи је тример заиста неопходно ...

Морате да користите кондензатора тример како би се даља прилагођавања фреквенције. Користите шрафцигер погодан за одвијач слот на тример кондензатор. Понекад, када неодговарајући или врх ношење шрафцигер се користи, подешавање може бити тешко. Такође, користећи металне превртања шрафцигер чини капацитивност подешавање тешко због луталица капацитивности. Идеалан за употребу керамичке врхом одвијача. : Лол:

Такође можете да подесите фреквенцију савијањем калем намотаја, мање погодан наравно.

али у овај видео је наметале користи тример ваздуха ... да ли то ефекта?

Па, као почетник боље користити тример, лакше да надокнади индуктивност варијација. Мали шрафцигер или сличним алатом је потребно да се прилагоди ограду. Комплетан процес захтева прилагођавање много стрпљења јер присуство руке и алатка ће мало променити капацитивност тримера. Имају ФМ радио у близини кола и подесите фреквенцију где нема пријема. Примењују моћи да кола, почните подешавањем тримера док не пронађете праву тачку. Касније, ако пријем на радију може да се изгуби у неколико опсегу метара, него је то вероватно због погрешне фреквенције, а ви слушате неке хармоника предајника уместо централне фреквенције. Други пут покушати да се радио-далеко од кола и поново подесите.

Имам нека питања ... У шеми, она показује морам да користим тримммер паралелно са 33пф кондензатор ... али тример има. 3 ноге .. па где да се повеже 3. један? и у овом цкт, рекао је да користи батерију од 9В, да ли могу користити 3В батерија, да ли ће то ради? и последње питање, како да кнв у којој фрекв смо на, значи како да подесите ... и како да знамо у којој смо туннед наш предајник?

Тример кондензатор има два терминала међусобно повезани и један самостални. За ово коло морате да 9В напајање. Коначне фреквенције подешавање тример ће поставити предајник за ФМ опсег, 88 до 108МХз. У нормалним околностима ово може захтевати коришћење РФ фреквенција контра, али једноставно користите ФМ радија у близини кола и почети подешавањем тримера док не пронађете праву тачку.

[КУОТЕ] За ово коло морате да 9В напајање [/ куоте] Вероватно ће радити са 3В, са нижим излаз.. Али ти треба да почне са 9В батеријом. Ако је ради, можете покушати да смање снабдевање.

Додао сам 9в Адаптер за напајање ....[ ЦОЛОР = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 14:41 ---------- Превиоус Пост је у 14:39 ----------[/ сизе] [/ цолор], али још увек НТ Уоркин ... Ја јо желим знати да ли кондензатори, отпорници + ве-ве и стране заиста ефекат. бцоз. ја сам их залемљени без сееин ...

Може бити много разлога, зашто кола не ради. Без види како га окупљени, нико не може знати. Треба да почети проверу кола једносмерне струје нивоима. Поред тога, ако мерите напон на бази транзистора осцилатора из земље или кола снабдевање струје, они нешто ће се променити у случају оперативног осцилатора, ако додир излаз антена са прстом.

Можемо видети неколико слика предајника? Да ли користите неке кратке антене? Како тестирање предајник? Да ли покушавате да се подеси ФМ пријемник?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back