РФ Цхоке пословала изнад СРФ

A

ah.vinod

Guest
У РФ дизајна, зашто индуктор не треба да ради изнад СРФ региону иако тик изнад СРФ импеданса је и даље висока. Ја сам у потрази за РФ Цхоке апликацију која се користи у типичном ЛНА ММИЦ. Ја користим 1 УХ индуктора СРФ чији је 400МХз, док мој фреквенција рада ЛНА је 40МХз до 860МХз. До 860МХз РФ калема или индуктор има ома импеданса на килограм. тако да могу да иду напред и користите га. прилог показује моју апликацију коло

[Куоте] зашто индуктор не треба да ради изнад СРФ региону [/ куоте] То је само правило. Ви показала, да то није апсолутно тачно. Али, претпостављам, нисте пронашли референцу за "иако" ...

Здраво, може у наведите референцу за "иако" случају јер ће ми помоћи да боље разумеју индуктора и узети бољу одлуку. Регардс Винод АХ

Не знам било. Очигледно немате индуктивни понашање СРФ изнад. Али то није битно за ДЦ пристрасности колу.

Можда ово може да помогне. То показује утицај на сигнал и фаза једноставног индуктор са два различита извора отпорника 10к и 50 ома. Изнурен природа резонанце је амортизовани од 50 Охм импеданса извора тако платоа. Угао фреквенција платоу где је заправо индуктивна реактанса је 50 ома него било шта због паралелног капацитивности. Кеитх.

Да, стуб на 21 ГХз је изнад приказаном фреквентном опсегу.

У овим случајевима, можете ставити два индуктора у низу, рецимо 1 ух и 22 НХ, можда са пар ома отпорника између да угуши било одјека. Они чине индуктори који су конусног облика да ће учинити ултравидебанд без резонанце.

РФМД апликација Шема иде до 200МХз користећи 10уХ. Вероватно да користите мању вредност индуктора да добије само већу резонантну фреквенцију. Не верујем апликација Шема користи индуктора да резонира од било цапацитанцес да се каче на РФоут пин. То ствара високу импедансу на вашем оперативном фреквенцијом. Одлазак поред себе резонанци пораза у ту сврху и вероватно није било добро контролисан ефекат. Али, ако то ради довољно добро за вашу сврху, честитке! Можда размотрити уклањање Рбиас. То смањује свој ДЦ струја и смањује вашу ГМ.

[Куоте = снаффлекид] То ствара високу импедансу на вашем оперативном фреквенцијом. Одлазак поред себе резонанци пораза у ту сврху и вероватно није добро контролисан ефекат било [/ куоте]. Да ли је то стварно истина? Импеданса изнад резонанци је још увек килограма ома. Разлика је што је капацитивни уместо индуктивних. Кеитх

Здраво свима, Да Ферит перла се користи као РФ Јетгра уместо индуктор се користи као РФ грца у ЛНА Биасинг колу. Ја сам у стању да пронађе феритни перла која одговара моју апликацију. тако да само тражим. Поздрав Винод

[Куоте = кеитх1200рс] [куоте = снаффлекид] То ствара високу импедансу на вашем оперативном фреквенцијом. Одлазак поред себе резонанци пораза у ту сврху и вероватно није добро контролисан ефекат било [/ куоте]. Да ли је то стварно истина? Импеданса изнад резонанци је још увек килограма ома. Разлика је што је капацитивни уместо индуктивних. Кит [/ куоте] Па, мислим да импеданса ће пасти као фреквенција повећава, али ако сте задовољни са количином импедансе изнад себе резонанци, довољно добро. Што се тиче капацитивним оптерећења, нисам сигуран ефекат. Као што знате, у повратном систему капацитивно оптерећење може да почне да одустане фазу око фреквенцији јединства појачања и утичу на стабилност. Али у ЛНА покушате да елиминише повратну информацију од укупно цасцодинг (повратна би ненамерно било кроз Цгд) Дакле, претпостављам било капацитивност на излазу ће бити доминантан пол, јер јединство добитак фреквенција би била транзитна фреквенција ВТ = ГМ / ЦГС Ја нисам експерт за анализе стабилности и РФ кола. Волео бих да сам био!

Здраво, ја сам користио калема индуктора за појачала биас кола чак и на 4ГХз, важно је пакет треба да буде 0603. За фрек виши од 4Г, користио сам Микротракаста високе импедансе стуб за пристрасност.

СРФ дефинисана је једначином: СФР = 1 / (2 * скрт (Л * Ц)) За индукционих калема апликације, СРФ је фреквенција која пружа најбољи сигнал блокирања. На фреквенцијама испод СРФ, повећава импеданса са фреквенцијом. На СРФ, импеданса је на свом максимуму. На фреквенцијама изнад СРФ, импеданса смањује са фреквенцијом. У принципу, избор вредности индуктивности обично одређује СРФ и обрнуто. Већа индуктивност вредност, нижа СРФ, због повећаног капацитивности намотаја. Индуктивност и импеданса расте нагло близу себе неког индуктор је резонантне фреквенције (СРФ). [Б] [цолор = ред] За дављење апликације, изабрао је индуктора чији СРФ налази на или близу фреквенције да буде атенуисаног [/ цолор] [/ б]. За друге апликације СРФ треба да буде најмање 10 пута већа него Радна фреквенца. [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/49_1282376500.јпг [/ ИМГ]

[Куоте = Давид.Д] Индуктивност и импеданса раст оштро поред себе неког индуктор је резонантне фреквенције (СРФ). [Б] [цолор = ред] За дављење апликације, изабрао је индуктора чији СРФ налази на или близу фреквенције да буде атенуисаног [/ цолор] [/ б]. За друге апликације СРФ треба да буде најмање 10 пута већа него Радна фреквенца. [/ Куоте] Овај звук смисла теоретски, али у стварном животу је тешко. 1. Како о СРФ приноса толеранције? 2. Како о цени и реда периоду?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back