Спољни прекинути на ЛПЦ 2148

M

mbshank

Guest
Здраво Ја радим са ЛПЦ2148.И користе ЕКСТИНТ1 и П0.14 за спољне интеррупт.Он ресетујете аифру извршава ИСР Уместо тога, треба да остане на главној програм.Цан никоме рећи шта би било проблема маин () {вхиле ( 1) {ИСР_ИНТ (); / / када дође до прекида би требало да покрене ИСР. Хвала Схив}.

У Р не би требало да позовете сервис Прекид Рутинска функцију у главном програму ... Требало би да буде ван главног програма ..... Нормално тока програма полазе од главних функција [Он ће извршити један по један задатак у основна функција ].... Када дође до прекида ће паузирати нормалног задатка [у основну функцију] и она ће урадити посебан задатак који се зове у служби прекинути рутину .... Након завршетка посебан задатак да ће се вратити на основну функцију, где је заустављена је .....

Вери Бад програмирање ...........

[Куоте = кандху26; 830814] У Р не би требало да позовете сервис Прекид Рутинска функцију у главном програму ... Требало би да буде ван главног програма ..... Нормално тока програма полазе од главних функција [Он ће извршити један по један задатак у основна функција ].... Када дође до прекида ће паузирати нормалног задатка [у основну функцију] и она ће урадити посебан задатак који се зове у служби прекинути рутину .... Након завршетка посебан задатак да ће се вратити на основну функцију, где је заустављена .....[/ КУОТЕ] Хвала на одговору ја да ће. Схив.

Покушао сам Иницијализацијом БИХ ван основну функцију, али опет на Ресет БИХ извршава, а затим долази леђа основну функцију, а затим даље њених радних реду, како могу да избегну овај проблем. Схив

Не постоји никакав проблем .... То би требало да изгледа да је само .... Након завршетка ИУГ [прекине Сервис Рутинска] је вратити се основна функција ..... Може ли ми рећи у шта је Ур захтев ....

Хвала за одговор Мој проблем је да сам, док (комплет == 1); петља у мом ИСР и тамо остане под условом ментионед.Вхат желим је да БИХ изврши само када ЕКСТИНТ1 оццурс.ОН ресетовати га остаје тамо у БИХ и нисам у стању да покрене код са моје МАИН.Плеасе ми помогне. Схив

ОК ... Ја могу да разумем Ур проблема .... Када се прекид деси шта год желите у 2 не само да то урадимо у основна функција ... У БИХ само поставите једну заставу када дође до прекида .... У [Главна функција] док (1) само проверите када застава је истина или не .... Ако застава је истина [Застава важи само када дође до прекида] урадити све операције .....

хи # инцлуде воид кандху26 ект_интеррупт (воид) {__ирк изумрлих = 0Кс02; / * Слободан прекине заставу * / принтлцд ("Да"); ВИЦВецтАддр = 0к00000000; / * Признају Прекид * /} воид инит_ект (воид) {ПИНСЕЛ0 | = 0к20000000 ; / * омогућити ЕКСТ1 * / ЕКСТМОДЕ = 0Кс02; / * ЕДГЕ осетљиви * / ЕКСТПОЛАР = 0Кс02; / * на узлазну ивицу * / ВИЦВецтАддр0 = (унсигнед инт) ект_интеррупт; / * Поставите прекида вектор у 0 * / ВИЦВецтЦнтл0 = 0к0000002Ф; / * Користите га за ЕКСТ1 Прекид * / ВИЦИнтЕнабле = 0к00008000; / * омогућити ЕКСТ1 прекине * /} инт маин () {инит_лцд (); инит_ект (), док (1) {принтлцд ("Не");}} Ово је мој аифру увек да ресетујем ИСР је први извршава Екс: она се приказује као "Иес" (СРБ код), а затим извршава главни код који приказује "не" Оно што желим да урадите је до прекида дође требало би да остану у главном програму. , Покушао сам убацивањем застава у БИХ, али опет сам суочавају са истим проблемом. Хвала и поздрав Схив

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back