Цолпиттс осцилатор дизајн проблема

P

ppat2006

Guest
Здраво, ја сам дизајнирао БЈТ цолпитт осцилатор у МАТЛАБ-у за 5 МХз Фрек. али то показује пригушене осцилације, јер сам користио колектор отпор на месту РФЦ цхоке.вхат вредности индуктора да користите као РФЦ чок. Имам још једну ЦКТ за 2мхз али донт знати како да изаберете вредност за РФЦ?. ико помоћи?

Импеданса ЦЕ је око 30 ома на 5МХз. То у великој мери може да смањи отворене петље добитак повратних информација. Стога, повећање вредности ЦЕ до много веће вредности, у опсегу микро, може да реши ваш проблем. Веома је тешко имати дављења на ниске фреквенције као што је 5 МХз.

Покушао сам да бисте променили вредност у Це УФ, али то не ради. морам да користим РФЦ или индуктор уместо РЦ бцоз РФЦ је неопходна компонента за високе фреквенције осцилатора. због РЦ излаз добија навлаженим значи појачало не ради. Дакле, колико вредности индуктора за употребу?

Не морате Ццц1, ваш Л у 5МХз ОСЦ је сувише мали и капе су сувише велики. Импеданса кола подешен је Л / ЦР (П као губитак отпора). би ваш л О 10Кс веће (најмање) и обе капе 1 / 10 од њихове вредности. 450 ома је ниска вредност ионако користе 10К Ома и поново подесите пристрасност, тако транзистор траје око 1мА. Искрен

Ја не видим како осцилатор може да ради, јер спроводи негативне него позитивне повратне информације. Као што је већ поменуто цхуцкеи, ЛЦ кола је неразумно ниске импедансе од 1,5 ома, с обзиром на очекивано К прави индуктори, он неће радити.

заправо сам направио дизајн по електронски уџбеник за инжењеринг. ако у имати белешке дизајн плз дати. аниуаис хвала ћу покушати да промени капу и индуктор вредности.

[КУОТЕ] сам направио дизајн по електронски уџбеник инжењеринг [/ куоте] Или уџбеник је погрешно, или сте га копирали погрешно. Цолпиттс осцилатор заједничког емитора колу има другачији повратне топологије.

Осцилатор ће осциловати, али Л2МХз = 6.8мицроХ, Л5МХз = 47 наноХ. Желите да повећате учесталост 5 / 2, тако смањити вредност намотаји 4 / 25 ће ретуне коло за 5МХз, али као што је објашњено смањује импеданса кола превише тако, смањите Л. намотаја од 5 / 2, или Кс .4 6.8 = 2.8 мицроХ и два кондензатора од 5 / 2, као и (22нФ -> 10нФ, 1нФ -> 400 пФ). У свом 5МХз колу сте добили вредности кондензатора око погрешан начин. Искрен

[Куоте] осцилатор ће осциловати [/ куоте] Који склоп који помињеш, нешто сам пропустио осим Пост # 1. Веома сам радознао да видим осцилатор ради са негативне повратне информације.

ФВМ, у праву си и ја грешим. Синоћ сам био сигуран да сам видео осцилатор као кола која је повезана са. Од тада сам врацкинг мој мозак да покуша и схватим како ствари радио. Дошао сам до закључка да не може. Њен случај не бих користе ту конфигурацију, ја бих се повежеш горњој подешени кола у базу. Капацитивни додирните ће емитер, емитер без раздвајања кондензатор. Колектора отпорник обезбеђује добру полу-изоловани излаз. Искрен

плз дај ми осцилатор цолпитт ема са вредностима које показује задобио осциловања и ТХТ може да ради у МАТЛАБ / Симулинк. Такође, мој проблем је ТХТ у МАТЛАБ-у морам да изаберете БЈТ већ пружа Симулинк ТХТ значи баш као у ПСПИЦЕ Не могу да изаберем било који одређени број транзистора. тако да морам да подесите параметре БЈТ да делује као појачивач бцоз ако појачало не ради онда ћу добити пригушене осцилације бцоз цистерна ЦКТ увек даје пригушене осцилације. проблем сам решио повратне информације. било је мало грешка у вези.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back