веза између ПЦБ едитор и шематски

P

prsk

Guest
поздравити .. ИМ нови у ПЦБ едитор ... нисам у могућности да користите делове у створена шематски директно у прозору едитора ПЦБ дизајн. може неко рећи ми како да се то ради? морам да креирате нови отисак за сваки део? то је досадно .... хвала

ПЦБ едитора као у Алтиум дизајнер? Да ли сте укључити отисак на сваку од компоненти на шематски? Да ли сте користили схематски за генерисање ПЦБ-а, као у "напред напомена"? Зависи од врсте компоненти које користите. Ако користите неке заједничке компоненте као што су аксијални или радијални ТМД, библиотеке које софтвер ће бити довољно. Ако је ваш компоненте укључују неке софистициране пакете као што су 44 или 64-пински рачуна КФП, можда ћете морати да креирате сопствену емисију узимајући у обзир у густини, Лемљивост и неких производних питања. Управљање сопственим библиотека је напоран посао у почетку, али кроз стварање отисак, да упознате још више параметара у вези са ДФП (дизајн за производњу), да ли сте отисак дизајниран је изводљиво за монтажу. Постоје разлози за све што радимо у ПЦБ дизајн процеса =) Живели!

хи хвала за одговор нисам креирате нови отисак за сваки ПФ делова. Нашао сам трагове за отпорнике и кондензаторе, али не и за остатак (логичка кола и извора напона). Ја их ставља у ПЦБ едитору прозор користећи делове место опцију. ако морам да направим свој библиотека стопала ... можеш ли ми рећи како да се то ради? хвала! :)

Хи прск. Да ли можете потврдити да користите Алтиум дизајнер?

О СРЈ .. не видим да питање .. ИМ користећи Орцад ПЦБ едитора

Ја никада не користите Орцад раније, мислим да треба да се односи на помоћ приручника који сам раније послали за библиотеку уредника. [УРЛ] хттп://ввв.едабоард.цом/тхреад217064.хтмл [/ урл] # 4 Поред тога могу упутити на помоћи на располагању у софтверу. Имајте на уму да силксцреен компоненте не представља приказ реалне компоненте. Молимо вас да не одговарају силксцреен до тачне величине компоненте креирате. Можете да нацртате приказ компоненте користе друге механичких слој који је за референцу употребу и подешавање правила.

хвала тоу ... ја ће проверити да ли у тај упутство:! осмех:

поздравити .. да упутство било корисно али није решио проблем .... који су отисака за логичка кола и извора? и нашао сам соме.дрф фајлове ... да ли знате како да их отворимо и читање њеног садржаја? Адобе неће читати, реч јастучићи има нежељене углавном .... како сам прочитао детаље отисак? за пример, рес400 је отисак ресиситор али како да знам његове спецификације дужине, итд и како је диффеент од ерс500? ТХКС унапред!

Заправо све компоненте треба да има ПЦБ отисак име пуне на Орцад. Потребно је да креирате отисак од пропуштених компоненти у распоред програма себе и име их по вашој жељи. Након креирања отисак (у Аллегро, јастучићи или неки други распоред програма) отворен шематски модел у Орцад, десни клик на њега -> Едит део -> Оптионс -> Пропертиес пакет -> ПЦБ траг само писати исто име од отисак сте креирали (тачно исти) и сачувајте.

Компоненте имају ДРА екстензију. И може се отворити из Филе-Опен, а затим изаберите цртање симбол на дну екрана. За стандардни скуп компоненти имена тражити податке о ИПЦ-7351

хеј ТХКС пуно кератуле Н Марце .... Ал од тога радио .. своје пуно јасније! :)

Здраво ИМ још увек има проблем код Аллегро ПЦБ едитору ... сам дао логику капије отисак дип14_3, сада кока И место ручно делове, на њој избор, симбол се појављује на мрежи дизајнер, али не добија плацед.тхере нема грешка било и остатак компоненти као што су диоде, ресиситорс, итд има постављен. Како да поставим симболе логику капију? они се појављују као У1, У2, ЕТС. у листу делу пласман. Хвала.

Прошло је 3 године од када сам последњи пут коришћен Аллегро и не сећам срећу са таквим проблемом. Ви можда могли преименовати траг као да сте га створили себи и покушајте поново. И молим вас брину о шеме и стопала ПИН бројеве састава.

ух .. шта мислиш под "стара се о шеме и стопала ПИН бројеве конзистентност"? Користио сам постојеће отисак у Аллегро.

Ако еми и ПИН бројеве траг не поклапају, није могло бити конзистентност проблема. Као што сам рекао пре него што покушате чувања исти отисак са различитим именом и покушајте да га користите. Да понекад помаже.

Покушао сам промену имена фоотринт .. не ради у мом случају. хвала за предлог. :)

[КУОТЕ = прск; 926551] Здраво ИМ још увек има проблем код Аллегро ПЦБ едитору ... сам дао логику капије отисак дип14_3, сада кока И место ручно делове, на њој избор, симбол се појављује на мрежи дизајнер али не не добијају плацед.тхере није грешка ни и остатак компоненти као што су диоде, ресиситорс, итд има постављен. Како да поставим симболе логику капију? они се појављују као У1, У2, ЕТС. у листу делу пласман. хвала [/ куоте] У потребно је да дефинишете "псмпатх" и "падпатх" Иди подешавање.> Усер предност> пут> Библиотека затим поставите директоријум за псмпатх и падпатх у директоријум сачувате отисак ..

псмпатх и падпатх су усмерени на директоријум који се зове симбола који је фоорптинтс сам користи. само фоотпринс сам се користи за логичке капије (дип14_3) не добија ставља на табли (мада не појави симбол и командном прозору каже постављање компоненте). ресиситор, диода и трансиситор стопала добио постављен.

је да се јастучићи датотеку у користите за ту ДИП је тамо? не ДРА али Пад датотеку...

Ја сам само наћи ПСМ датотеке за одговарајуће ДРА фајлове у ПЦБ едитору. Нашао сам пуно плоча фајлова као што су смд425рец220, пад60цир42 итд, али ноинг на ДИП. питање нисам нашао фајлове јастучићи за рес400 и то107 који сам користио у дизајну и они су добили постављен.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back