далековод дужине питање

L

liletian

Guest
Здраво Момци сам имао једноставно питање потребно је да потврдите. Желим да пола таласне дужине преноса, на пример на 2 ГХз на ПЦБ. Претпоставимо да ПЦБ има диелецтрицал константу 4. Шта ће бити дужине од пола таласне дужине далековода? 15 / 2 = 7,5 цм или треба да размотре диеелецтрица константа ПЦБ-а (ФХ4). Може било ко помоћ на ово? Хвала много

[КУОТЕ], или треба да размотре диеелецтрица константа ПЦБ-а (ФХ4) [/ куоте] Да.. Ако електрично поље би у потпуности бити у диелектричним, таласна дужина је скраћен је фактор СКРТ (ЕР). За Микротракаста складу са делом поља у ваздуху, редукциони фактор ће бити око 1,6 .. 1,8. ПЦБ-далековод израчунавање програм може дати прецизне процене за ЗЛ и пропагирање константа. Ако знате карактеристично Ц и Д по јединици дужине, можете да израчунате сами од основне једначине преноса линије.

Где могу наћи ПЦБ-пренос програмске линије обрачун? ОГЛАСИ? Не знам карактеристично Ц и Д по јединици дужине:) [куоте = ФВМ; 874787] Да. Ако електрично поље би у потпуности бити у диелектричним, таласна дужина је скраћен је фактор СКРТ (ЕР). За Микротракаста складу са делом поља у ваздуху, редукциони фактор ће бити око 1,6 .. 1,8. ПЦБ-далековод израчунавање програм може дати прецизне процене за ЗЛ и пропагирање константа. Ако знате карактеристично Ц и Д по јединици дужине, можете да израчунате сами од основне једначине далековод [/ куоте] [цолор = "сребро".] [Сизе = 1 ]---------- Порука додат у 21:31 ---------- Претходни пост је био у 21:12 ----------[/ сизе] [/ цолор] како о микрострип линија? Да ли је равно напред? Хвала [куоте = лилетиан; 874816] Где могу наћи ПЦБ-пренос програмске линије обрачун? ОГЛАСИ? Не знам карактеристично Ц и Д по јединици дужине:) [/ куоте]

Постоји много алата обрачун, на пример, ову бесплатну алатку из АВР [УРЛ = хттп://веб.аврцорп.цом/Уса/Продуцтс/Оптионал-Продуцтс/ТКС-Лине/] АВР | ТКС-Линија | опционо Производи - ТКС-лине [/ УРЛ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back